Provincie Noord-Holland

'Volgend jaar loop ik 25 km'

23-6-2008

Dit zei Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en wandelaar van het wandelestafetteteam tijdens de intocht van de Wandel4Daagse Alkmaar op zaterdag 21 juni.

Jaap Bond en Sascha Baggerman

Jaap Bond was zo enthousiast over het wandelevenement dat hij aangaf volgend jaar 25 kilometer te wandelen. Samen met gedeputeerde Sascha Baggerman ook deelnemer van het estafetteteam finishte hij op het Waagplein. De intocht was dit jaar een gezellig feest voor de wandelaars en alle familie en vrienden die hen 'inhaalden'. De provincie Noord-Holland is sponsor van de Wandel4Daagse.

Korte terugblik
Jaap Bond verrichte op woensdag 18 juni het allereerste startschot van de Wandel4Daagse Alkmaar om 07.00 uur. Om 10.00 uur vertrok hij voor zijn wandeldag naar Bergen. Hier kregen de wandelaars een biologisch zuiveldrankje in het kader van de provinciale promotiecampagne Noordhollandsegrond.

Wandelvierdaagse Dag 2

Donderdag 19 juni was een regenachtige dag. In de Broekerveiling werden alle wandelaars getrakteerd op een lunchpakket.

Wandelvierdaagse Fort Spijkerboor

Vrijdag 20 juni liepen de wandelaars van de lange afstanden langs de stempelpost op Fort Spijkerboor. De provincie was hier aanwezig met het projectteam van De Stelling van Amsterdam. Vele wandelaars waren geinteresseerd, ook in de toekomstige LAW-route langs De Stelling. Na van een glaasje biologische appelsap uit de Beemster te hebben genoten op het Fort, gingen de wandelaars weer op pad.

Wandelvierdaagse intocht

De intocht op zaterdag was een gezellig feest. Bijna 4.000 wandelaars kwamen over de finish, die oranje kleurde door de ballonnen van de provincie. Naast de twee gedeputeerden liepen 30 provinciemedewerkers mee tijdens de Wandel4Daagse.

Nieuwsredactie