Gemeente Wijdemeren


Zienswijze watergebiedsplan

Het college van B en W heeft een zienswijze op het watergebiedsplan Zuidelijke Vechtplassen bij het hoogheemraadschap AGV ingediend.

Het watergebiedsplan Zuidelijke Vechtplassen is een integraal plan dat zaken als waterpeilen, waterkwaliteit, kwel, overlast, vaarmogelijkheden en drinkwaterproductie beschrijft en regelt. In het plan staat beschreven welke maatregelen nodig zijn om het gewenste peil in te stellen, het ecologisch functioneren te verbeteren, natuur- en recreatiewaarden te versterken en om verdroging tegen te gaan.

Verandering waterpeil
De belangrijkste verandering voor de gemeente Wijdemeren is de verandering van het waterpeil op de Loosdrechtse Plassen. AGV stelt in dit watergebiedsplan voor om het oude zomer- en winterpeil los te laten en een flexibel peil in te stellen dat zal schommelen tussen NAP 0,95 en NAP 1,20 m. Het voordeel hiervan is dat er dan slimmer ingespeeld kan worden op verwachte regenval of droogte. In de praktijk moet dit leiden tot tot schoner plassenwater. Het nadeel is dat houten palen wellicht tijdelijk droogvallen en dat de waterdiepte onder bruggen kleiner wordt.

Wat doet Wijdemeren?
De gemeente Wijdemeren heeft een zienswijze ingediend.

Pijltje Klik hier om de zienswijze van het college van B en W te lezen.

Pijltje Klik hier voor meer informatie over het watergebiedsplan. (23-06-2008)