Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 23 juni

BERGEN OP ZOOM, 23 juni 2008

Roosendaalse overlijdt na aanrijding

ROOSENDAAL: Een 68-jarige vrouw uit Roosendaal is maandagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De vrouw reed kort voor 10.00 uur op haar snorfiets vanaf de uitrit van een bedrijf aan de Leemstraat, in de richting van Roosendaal. Ze verzuimde daarbij echter voorrang te verlenen aan een auto uit tegemoetkomende richting, bestuurd door een 23-jarige inwoner van Ederveen. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. Ze is met zware verwondingen naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. Daar is ze enige tijd later overleden. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant hebben een onderzoek ingesteld.

Belgische jongeren mishandelen zwembadbezoeker

HOEVEN: De politie heeft zondagmiddag rond 15.00 uur drie Belgische jongens van 14, 15 en 16 jaar aangehouden wegens mishandeling. Dat gebeurde in een zwembad aan de Oude Antwerpsepostbaan. Een 15-jarige jongen uit Hoeven werd door een groep van tien Belgen op de ligweide belaagd en kreeg enkele klappen en trappen. De Belgen waren lid van een scoutinggroep. De drie jongens zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Twee Belgische drugstoeristen met 180 gram hennep gepakt

OSSENDRECHT: Een 21-jarige inwoner van Geluwe en een 25-jarige man uit Poperinge zijn aangehouden wegens het bezit van softdrugs. De twee Belgen werden zondagmiddag rond 16.15 uur op de A4 langs de kant van de snelweg gezet. Agenten hadden gezien hoe zij vanaf het Korenbeursplein met een verdacht pakketje in de auto wegreden. Daarin bleek bij controle 180 gram hennep te zitten. De twee Belgen kregen een transactie van ieder 1000 euro voorgelegd, maar omdat ze dat niet konden of wilden betalen, ontvingen ze een dagvaarding. Daarna zijn ze in vrijheid gesteld.

Bergse jongens aangehouden na poging woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Drie jongens van 17 jaar uit Bergen op Zoom hebben zondagavond rond 19.30 uur geprobeerd in te breken in een woning aan het Zwedenpad. Een oplettende getuige zag het drietal bij de achterdeur rommelen met een schroevendraaier en belde de politie. De jongens verklaarden niet echt te willen inbreken, maar alvast een plekje te zoeken waar ze eventueel kunnen rondhangen bij slecht weer. De bewuste woning staat leeg.

Politie arresteert inwoner Lepelstraat wegens mishandeling

LEPELSTRAAT: De politie heeft zondagavond rond 23.00 uur een 41-jarige jarige inwoner van Lepelstraat aangehouden wegens mishandeling van zijn vrouw. Zijn vrouw vluchtte naar een vriendin, waar de politie werd gebeld. De vrouw heeft aangifte gedaan; ze werd tijdens een ruzie onder andere tegen een deur gegooid door haar man. De verdachte is ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul