KNHS


Veelbelovende jeugdruiters op KNHS RV jeugdclinic 22 juni 2008

Elf jeugdige combinaties in de leeftijd van acht tot en met jaar zestien gingen afgelopen zaterdag naar de eerste KNHS-reiningvereniging jeugdclinic in Wanroij. De jeugdruiters kregen uitleg van KNHS-RV-bestuurslid Elly Banning over het jeugd talentenplan en van bondscoach Caspar de Jonge over wat wedstrijd rijden op topniveau inhoudt. Wendy van Osch verzorgde de reiningtraining.

In de presentatie van Elly Banning, die de coördinatie doet van het hele jeugdplan, legde ze uit wat het doel is van het talentenplan. De KNHS RV wil reining in Nederland stimuleren en ontwikkelen tot topsport van internationaal niveau. Daarvoor heb je o.a. een brede basis van ruiters nodig en dus moet je ook zorgen dat er steeds voldoende nieuwe topruiters zijn. Hiervoor wil de KNHS RV jonge reiningruiters aantrekken en hen ondersteunen in hun ontwikkeling door ervoor zorg te dragen dat de jeugdruiters voldoende ervaring opdoen en een competitie element in te bouwen. Hiervoor is het jeugdplan ontwikkeld.

In september en december 2008 zijn er nog twee clinics in Wanroij en twee in Gouda waar alle jeugdruiters aan deel kunnen nemen. Hierbij hoeven ze dus nog geen lid van de KNHS RV te zijn. Voor de theorie onderdelen van de volgende clinics zal er in ieder geval de volgende keer een hoefsmid komen praten over hoefverzorging en hoefbeslag. Verder zit in de planning een jurylid te laten vertellen hoe een jury naar de ruiters kijkt en waar deze op let.

Van de deelnemers aan deze eerste jeugdclinic heeft de helft al meteen aangegeven zich op te geven voor het jeugdplan en ook van de andere helft wordt verwacht dat er een aantal zich zullen inschrijven. Al met al een veelbelovende start van het KNHS reiningvereniging jeugdtalentenplan. Op 1 januari 2009 gaat het talentenplan van start

Bron: KNHS Reiningvereniging