Politie Zaanstreek-waterland

Alcohol- en snelheidscontroles

regio, 23-06-2008 o Honderden hardrijders op de A7 en dronken bestuurders op diverse wegen in de regio.

Honderden hardrijders

Middenbeemster, 23-juni, 04:45-11:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de A7 werd maandagochtend een hoogste snelheid gemeten van 160 km per uur. In totaal passeerden bijna tienduizend voertuigen, die in de richting van Zaandam reden, de in de berm geparkeerd staande radarauto. In totaal 751 automobilisten en 32 motorrijders overschreden de 120 km-limiet en 41 (vracht)auto's met aanhangwagens reden sneller dan 80 km per uur. De komende tijd zal de politie Zaanstreek-Waterland in samenwerking met de politie Noord-Holland Noord, op het gehele traject van de A7 tussen Zaandam en Den Oever, regelmatig op snelheid controleren.

Dronken bestuurders

Purmerend, 21/22 juni 2008

De politie heeft afgelopen weekend van twee dronken bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Op de Jaagweg werd een 38-jarige Purmerender aangehouden. De man had een alcoholgehalte van 1,94. Op de Coloradostraat werd het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige vrouw uit Purmerend. De vrouw kon worden aangehouden dankzij een tip. Omstanders hadden de vrouw zwalkend naar haar auto zien lopen en de motor horen starten. Vervolgens was de auto naar voren geschoten om meteen daarna weer tot stilstand te komen. Voordat de agenten ter plaatse waren, hadden de omstanders de autosleutels van de vrouw al afgepakt. Op het politiebureau bleek dat de Purmerendse een alcoholgehalte van 1,7 had.

De twee drankrijders mochten negen tot tien uur lang geen enkel voertuig besturen en kregen een proces-verbaal. Ook zal het CBR een onderzoek instellen naar de geschiktheid van de beide bestuurders.

Rijbewijs kwijt

Wormer/Zaandam, 22/23 juni

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie op de Talingstraat het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige man uit Jisp. De man bestuurde onder invloed van drank zijn auto. Hij had een alcoholgehalte van 1,4. De man was drie jaar geleden ook al eens aangehouden toen hij met drank op op zijn bromfiets zat.Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.
Zondagavond werd op de Wibautstraat een 23-jarige man uit Heemskerk aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur zat. De man, een beginnend bestuurder, viel op omdat hij zonder licht reed. Hij had een alcoholgehalte van 0,84 en ook deze man moest zijn rijbewijs inleveren.