Politie Gelderland-Zuid

Mannen met babbeltruc actief

Nijmegen, 23-06-2008 o Eind vorige week hebben zich twee mannen in Nijmegen voorgedaan als medewerkers van de gemeente en wisten zich zo in twee woningen binnen te babbelen.

In een situatie deden twee mannen zich voor als medewerkers van de gemeente die de waterleidingen kwamen controleren. In de tweede situatie gaven twee mannen zich uit als medewerkers van het gasbedrijf. Beide oudere slachtoffers waren woonachtig in de buurt van de Meester Franckenstraat in Nijmegen. Of het in beide gevallen om dezelfde mannen gaat is op dit moment niet duidelijk.

Signalement

Een van de twee daders was ongeveer 50 jaar oud, had grijs haar en droeg een kort blauw jack. De andere dader was tussen de 30-40 jaar oud, had kort blond haar en sprak met een Twents accent.

Preventietips
Op veel manieren proberen dieven een woonhuis binnen te komen, bijvoorbeeld door opeens aan de deur te komen zoals in beide situaties, zonder dat u wist dat deze zou komen. Laat, als u bezoek aan de deur krijgt, nooit zomaar onbekenden binnen. Met name oudere, alleen wonende mensen worden soms bezocht door personen met kwade bedoelingen.U kunt altijd vragen naar legitimatie. Meld voordat u dit aanneemt, dat u even met het bedrijf of de organisatie zult bellen.

Als de persoon een legitimatiebewijs afgeeft, sluit dan de deur en bel inderdaad met het daarop vermelde telefoonnummer. Een bank vraagt u nooit om een pincode. Deze hoeft u dus ook niet te geven.

Als u het nog steeds niet helemaal vertrouwt, bel dan naar de politie, 0900 - 8844 en leg de situatie uit. Daar zal men u van advies dienen.