Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 23 juni 2008

BREDA, 23 juni 2008

Rijbewijs ingevorderd van stevige drinker

BREDA: Een stomdronken bestuurder is zondagavond door de politie van de weg gehaald. Het rijgedrag van de man was voor de politie reden om de bestuurder aan de kant te zetten. Op de Backer en Ruebweg reed hij zodanig langzaam dat hij het overige verkeer ophield. De politie controleerde de man op zijn alcoholpromillage. De bestuurder, een 55-jarige inwoner van Breda, blies ruim boven het strafbaar gestelde 220 ug/l en wel 1125 ug/l! Zijn rijbewijs is direct ingevorderd. De officier van justitie zal beslissen of en wanneer hij die terugkrijgt. Een proces-verbaal zal verder worden opgemaakt waarbij hij zich binnenkort zal moeten verantwoorden voor de rechter.

Politie treft vuurwapen aan na melding getuige

TETERINGEN: Een getuige belde zondagavond de politie omdat hij op de parkeerplaats aan de Donkerstraat een drietal personen met een vuurwapen had zien rondrijden in een auto. De politie nam de melding direct serieus en stelde een onderzoek in waarbij de auto uiteindelijk op de Moerwijk in Breda werd aangetroffen. Een 18-jarige inwoner van Breda en een 15-jarige inwoonster van Teteringen werden daar door de politie aangesproken en bleken beiden inzittenden te zijn geweest van de betrokken auto. Bij controle van het voertuig dat behoorde aan een familielid van de 18-jarige man trof de politie een vuurwapen aan. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het hier gaat om een echt vuurwapen of een imitatiewapen. Na deze vondst werd het tweetal aangehouden alsmede het vuurwapen inbeslaggenomen. Een derde inzittende van de auto, een 15-jarige inwoner van Teteringen werd even later aangehouden op de Gouwstraat in Teteringen. De politie heeft zondagavond alle verdachten gehoord en in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Zoon aangehouden na bedreiging en mishandeling moeder

BREDA: Een moeder heeft zondagavond aangifte gedaan van mishandeling, bedreiging en vernieling door haar zoon. De 24-jarige zoon uit Oosterhout is door de politie aangehouden en inverzekering gesteld. De jongen was vermoedelijk onder invloed van drugs.

Politie stuit op hennepkwekerij na inbraak heterdaad

BREDA: Een getuige belde in de nacht van zondag op maandag de politie omdat hij breekgeluiden had gehoord bij een bedrijf aan de Weidehek. Direct namen politieagenten polshoogte op die lokatie en troffen een opengebroken toegangsdeur aan van een bedrijf dat daar is gevestigd. Door de getuige kon een goed signalement worden opgegeven waarna kort na de melding twee verdachten door de politie konden worden aangehouden. Om zorgvuldig sporenonderzoek niet in de weg te zitten werd besloten om het pand niet binnen te treden en werd om die reden niet duidelijk of de verdachten waren binnengeweest. De twee 19-jarige inwoners van Breda zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten. Maandagochtend werd door de politie een nader onderzoek ingesteld in het pand aan de Weidehek. Een profesionele hennepkwekerij was daar gevestigd waarbij 1000 plantjes werden aangetroffen. De hennepkwekerij is ontmanteld en alle goederen zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij is op dit moment nog in volle gang.

Geld buit bij inbraak in bedrijf

BREDA: Bij een inbraak in een amusementscentrum aan de Lage Brugstraat is afgelopen nacht een geldbedrag meegenomen. De daders kwamen binnen door de ruit van de toegangsdeur te vernielen en het hekwerk te forceren. Eenmaal binnen braken zij een aantal speeltafels open en konden zo een geldbedrag meenemen. Door deze grove wijze ontstond veel schade. De technische recherche heeft verschillende sporen veiliggesteld die nader moeten worden onderzocht. De inbraak heeft plaatsgevonden in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.45 uur. De politie zoekt getuigen van deze inbraak zich te melden op het nummer 0900-8844 of het nummer van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Auto's meegenomen bij woninginbraken

PRINSENBEEK: Bij een woninginbraak op de Valveeken is in de nacht van zondag op maandag een auto gestolen. De daders boorde gaatjes in het raamkozijn van de woning en konden zo binnenkomen. Na sleutels meegenomen te hebben verlieten de daders het pand en namen de personenauto van het merk Mazda die op de oprit stond mee.

BREDA: Eveneens werd een auto meegenomen vanaf een oprit van een woning aan de Uranusstraat. Ook hier werd eerst ingebroken en namen de daders sleutels mee vanuit de keuken. De auto van het merk Volkswagen Jetta werd meegenomen. Beide auto's zijn internationaal gesignaleerd. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Auteur: Nicolette Bovenhorst