Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (23/6)

OOSTERHOUT NB, 23 juni 2008

Zoon aangehouden voor huiselijk geweld

HANK: De politie heeft zondagavond omstreeks 19.20 uur in een woning in Hank een 37-jarige man aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij zou zijn vader mishandeld hebben. Ook had hij vernielingen aangericht aan de auto van zijn ouders en de tuin. De verdachte, die volgens zijn ouders, psychische problemen heeft, is in verzekering gesteld. Zijn vader en moeder hebben beiden aangifte gedaan

De politie kreeg zondagavond een melding van een vechtpartij in een woning tussen vader en zoon. Ter plaatse bleek dat de bewoners aldaar ten einde raad waren over het gedrag van hun zoon. Zondagavond was hij kwaad geworden op zijn moeder omdat die de muziek die hij in de woonkamer draaide, zachter had gezet. De verdachte, die al langere tijd psychische problemen heeft, was daardoor door het lint gegaan. Hij had zijn vader meerdere malen op het lichaam en in het gezicht geslagen. Daarna had hij, weliswaar op kousenvoeten, over hun auto gelopen en tegen het bestuurdersportier getrapt. Hierdoor was de auto op verschillende plaatsen gedeukt. Verder had hij diverse planten uit de tuin getrokken en in de container gegooid. De verdachte is in verzekering gesteld.

Boze buurman bedreigt buurman en vernielt ruit van de voordeur

RIJEN: De politie heeft zondagavond omstreeks 22.00 uur in de voortuin van een woning in Rijen een 34-jarige Tilburger aangehouden. Hij had in bijzijn van de politie zijn buurman bedreigd en de ruit van de voordeur van diens woning ingeschopt. De benadeelde deed aangifte van deze feiten.

De aanleiding voor de politie om ter plaatse te gaan was een melding van geluidsoverlast. Toen de verdachte, die onder invloed was van alcohol, daarmee geconfronteerd werd door de agenten, werd hij agressief en vroeg aan de agenten terwijl hij druk gebaarde of de muziek echt zo hard stond. Hij liep direct, terwijl de agenten hem tevergeefs probeerden tegen te houden, via de voortuin naar de voordeur van de woning van zijn buurman. Hij trapte daar de ruit van de voordeur in. De agenten arresteerden en boeiden hem, Terwijl hij werd afgevoerd, riep hij tegen de buurman die inmiddels bij de voordeur stond diverse dreigementen, zoals; "Ik schiet een kogel door je kop". De verdachte werd ingesloten. Hij is na verhoor vandaag weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. De wijkagent is van de zaak op de hoogte gesteld.

Drie auto's betrokken bij verkeersongeval op rijksweg A-58

GILZE: Vanmorgen heeft omstreeks 07.45 uur een kop-staart ongeval plaats gevonden op rijksweg A58 ter hoogte van Gilze. De aanrijding, waarbij drie auto's betrokken waren, vond plaats in de richting Breda, gezien vanuit Tilburg. Er raakten twee bestuurders gewond

Een 38-jarige man uit Berkel-Enschot reed met zijn auto over de linkerrijstrook en remde met zijn auto rustig af, naar eigen zeggen, omdat het verkeer voor hem dat noodzaakte. Achter hem reed een 28-jarige automobilist uit Reusel. Deze man verklaart dat hij vanwege de zon, de remlichten niet zag oplichten en vervolgens met de voorzijde van zijn auto tegen de achterzijde van het voertuig van zijn voorgang botste. Gelijktijdig reed een 22-jarige Tilburgse met de voorzijde van haar auto tegen den achterkant van de wagen van de inwoner van Reusel. Ook zij kon niet meer op tijd tot stilstand komen. De Tilburgse raakte gewond. Ze werd overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. Ze heeft mogelijk een gekneusde hartspier. Ze blijft ter observatie in het ziekenhuis. De 38-jarige man uit Berkel-Enschot raakte licht gewond. Hij klaagde over pijn in de nek en zou in elk geval langs de huisarts gaan.

Politie onderzoekt inbraken in winkels en horecazaken

WAALWIJK: Vanmorgen heeft een werknemer van een supermarkt aan de Sint Antoniusstraat ontdekt dat in het pand was ingebroken. Hij wist met zekerheid te vertellen dat de diefstal na zaterdagavond 18.30 uur gepleegd moest zijn. De inbreker heeft toegang verkregen door een ruitje in te slaan. Uit het pand zijn een computer, een beeldscherm en een geldbedrag gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

OOSTERHOUT: Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een winkel aan de Keiweg. De inbrekers hebben een bovenlicht van het dak geforceerd. Uit de winkel is het wisselgeld gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en onderzoekt de inbraak.

OOSTERHOUT: Vanmorgen werd ook ontdekt door de eigenaar van een brasserie op de Arendshof dat gepoogd was in zijn pand in te breken. De dieven hadden een raam van het winkelcentrum vernield. Vervolgens is geprobeerd de schuifpuien van de horecazaak te forceren. Er is wel schade veroorzaakt, maar het is bij een poging gebleven. Ook bij een zaak op de Arendshof is kennelijk ingebroken. De eigenaar hiervan heeft echter nog geen aangifte gedaan.

WIJK EN AALBURG: Vanmorgen is ontdekt dat is ingebroken in een horecazaak aan de Galerij. De inbraak moet vannacht hebben plaats gevonden. De inbrekers hebben een raam geforceerd. Vervolgens hebben zij een gokkast open gebroken en de kassalade geleegd. Er is een geldbedrag gestolen. Een aangifte van de gedupeerde eigenaar is opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk