Gemeente Son en Breugel


Son en Breugel in top 6 van beste woongemeenten in Noord-Brabant

In de Elsevier van 14 juni jl. worden de 443 Nederlandse gemeenten beoordeeld op het gebied van wonen. Son en Breugel staat op de zesde plaats van beste woongemeente van Noord-Brabant.
---

gemeente scoort zeer goed op gebied van Nabijheid winkels, Digitale Dienstverlening, Welstand, Economische positie en Nabijheid arbeidsplaatsen. Op het gebied van Schone Lucht, de aanwezigheid van Huis- en Tandartsen, Uitgaan en Cultuur scoort de gemeente minder goed. Burgemeester Hans Gaillard over het onderzoek: "Dat we op het gebied van Digitale Dienstverlening goed scoren verbaast me niets, maar zo ambitieus als we zijn kan het denk ik altijd beter. Als ik kijk naar de score op het gebied van Uitgaan en Cultuur, dan weet ik dat we die items met de herinrichting van het Kerkplein een echte "boost"gaan geven."

Top 6 van Brabant
De top 6 van Noord Brabant ziet er als volgt uit:
1. Vught, plaats 22 op landelijke ranglijst
2. Waalre, plaats 38 op landelijke ranglijst
3. Veghel, plaats 44 op landelijke ranglijst
4. Boxtel, plaats 45 op landelijke ranglijst
5. Bernheze , plaats 55 op landelijke ranglijst
6. Son en Breugel , plaats 58 op landelijke ranglijst

De gemeenten zijn beoordeeld op diverse thema's, zoals: Groene omgeving, Waterrijk, Schone lucht, Grote en historische panden, Nabijheid onderwijs, Nabijheid Winkels, Digitale Dienstverlening, Nabijheid ziekenhuizen, Welstand , Probleemwijken, Verkeersveiligheid, Bereikbaarheid, parken, uitgaan en cultuur en woonlasten. Ieder jaar verricht Elsevier een onderzoek naar de beste plekken om te wonen.