Gemeente Delft

Delft presenteert zich wereldwijd met water en deltatechnologie

Delft wordt wereldwijd erkend als expert op het gebied van water en deltatechnologie. Delft presenteert zich dan ook op de Wereldtentoonstelling 2008 in Zaragoza, Spanje, die in het teken staat van water en duurzaamheid.

De Wereldtentoonstelling vindt plaats van 14 juni tot 14 september. Voor Delft, als waterstad bij uitstek, biedt de wereldtentoonstelling een uitgelezen mogelijkheid om zich internationaal te profileren op het thema "water en deltatechnologie". Het thema water neemt een belangrijke plek in als het gaat om de gevolgen van klimaatveranderingen. Alle Europese partijen op het gebied van water- en deltatechnologie zijn vertegenwoordigd tijdens de conferentie.

Op 25 juni wordt de Nederlandse Nationale Dag gehouden. Nederland neemt deel aan deze wereldtentoonstelling met een Nederland paviljoen dat geheel in het teken staat van het thema "Bouwen met natuur". Ook Delft presenteert zich in dit paviljoen met een informatiezuil, waarin we Delft als kennisstad op het gebied van water en deltatechnologie neerzetten. Wethouder Ronald Vuijk (Economische Zaken) vertegenwoordigt Delft op de Nederlandse Nationale Dag: "Het is toch uniek dat Delft de kennisinstituten TU Delft, TNO, Deltares en IHE in één stad bundelt. Ik, maar ook de rest van de wereld, verwacht grootse dingen vanuit Delft op het gebied van water en deltatechnologie."

Ingenieur Ronald Waterman is Delftenaar en heeft een boek geschreven over "Bouwen met natuur". Tijdens het avondsymposium is hij keynote speaker en overhandigt zijn boek "Building with nature" aan Z.K.H. Willem Alexander.

Noot voor de pers (

Gemeente Delft