Politie Hollands Midden

Datum: 23 juni 2008

Politie Hollands Midden Politie neemt zeven rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend negen rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Katwijk op de Hoorneslaan was op vrijdag 20 juni, rond 17.10 uur, een aanrijding tussen twee personenauto's ontstaan. De bestuurder van een van de auto's, een 30 jarige Noordwijker, was vermoedelijk onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Op zaterdag 21 juni, rond 00.10 uur, is een 27 jarige Katwijker op zijn snorfiets op de Rijnsburgerweg te Rijnsburg onderuit gegaan. Achterop zat een 30 jarige man uit Valkenburg, beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder wilde, komende uit de richting van Leiden, de Rijnsburgerweg oversteken. Hij reed hierbij over een rijbaanscheiding waardoor hij en zijn passagier ten val kwamen. Omdat er een vermoeden was dat de bestuurder onder invloed van alcohol was is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De uitslag van de bloedproef is nog onbekend, zijn rijbewijs is wel ingenomen.

In Voorhout op de Leidsevaart controleerde de politie op maandag 23 juni rond 03.30 uur, een 27 jarige Amsterdammer die op zijn motor reed. Hij blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 665 ug/l.

In Leiden heeft de politie op zondag 22 juni, rond 01.30 uur, een 18 jarige fietser aangehouden. Hij was in botsing gekomen met een personenauto op de Plesmanlaan. De fietser bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies een uitslag van 715 ug/l. Aangezien hij geen rijbewijs had, is deze ook niet ingevorderd. De politie maakt echter wel proces-verbaal voor rijden onder invloed op. Op de Kanaalweg op zondag 22 juni, rond 17.20 uur, reed een automobilist meerdere keren bij het inparkeren tegen een schutting aan. De politie werd gebeld en de automobilist, een 49 jarige Leidenaar, werd daarop thuis aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol, de uitslag op het ademanalyseapparaat bedroeg 1200 ug/l. Op vrijdag 20 juni kreeg de politie rond 23.55 uur de melding dat een automobiliste, een 35 jarige Leidse, tegen een boom aan was gereden. Het ongeval had plaatsgevonden op de Dobbedreef. De automobiliste is meegenomen naar het politiebureau waar zij onderworpen is aan een blaastest. De uitslag van de blaastest bedroeg 700 ug/l. Op zaterdag 21 juni, rond 00.40 uur, kreeg de politie een melding dat een fietser op de Marnixstraat bijna van zijn sokken was gereden door een automobilist. Op basis van getuigen kon de politie de automobilist aanhouden. Het bleek een beginnend bestuurder te zijn, een 24 jarige man uit Rijnsburg. De uitslag van zijn ademanalyse bedroeg 685 ug/l. Een bestuurder van een bromfiets die al vaker was aangehouden voor het rijden onder invloed werd ook nu gesnapt. Hij reed op zaterdag 21 juni, rond 03.25 uur, op zijn bromfiets slingerend over de Steenstraat. De man, een 52 jarige Leidenaar, blies een uitslag van 1095 ug/l, waardoor hij zijn bromfietscertificaat kwijt was.

In Woubrugge op de Vierambachtsweg is een beginnend bestuurder op vrijdag 20 juni, rond 21.40 uur, zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had plaatsgenomen. De automobilist, een 24 jarige man uit Rijpwetering, blies een uitslag van 360 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog negentien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen: Katwijk, Noordwijk (3x), Leiden (2x), Alphen aan den Rijn, Leiderdorp, Bodegraven (2x), Hazerswoude-Rijndijk, Woubrugge, Gouda, Waddinxveen, In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --