Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (26-08)

23 juni 2008

College 2007

Openbare activiteiten van het college van B&W van 23 t/m 29 juni 2008

23-06: Wethouder Lewis lost startschot avondvierdaagse Toerclub Voorne-Putten
24-06: Wethouders `t Hart en Mourik nemen titel Spijkenisse Plaquettestad in ontvangst
24-06: Wethouder Mijnans lanceert nieuwe website Buurtpreventie 24-06: Wethouder Lewis reikt Vve-certificaten uit 25-06: Burgemeester en wethouder Mijnans spelden insignes op 26-06: Wethouder Hamerslag ontvangt College Medemblik

Wethouder Lewis lost startschot avondvierdaagse Toerclub Voorne-Putten

Wethouder Marjolijne Lewis lost maandag 23 juni om 18.15 uur het startschot voor de avondvierdaagse van Toerclub Voorne Putten en Rozenburg bij het clubgebouw van PRC Delta/ Toerclub Voorne-Putten op sportpark Oostbroek. Alweer voor de 31ste keer organiseert Toerclub Voorne-Putten de avondfietsvierdaagse in Spijkenisse. Evenals vorig jaar wordt er vervolgens elke avond op een andere locatie in Spijkenisse gestart. De deelnemers vertrekken dagelijks tussen 18.30 en 19.00 uur.

Burgemeester Salet zwaait donderdag 26 juni om 18.00 uur een groep verstandelijk gehandicapten uit die meedoet aan bovenstaande rijwiel avondvierdaagse. De groep vertrekt voor het stadhuis aan de Raadhuislaan 106.

Wethouders `t Hart en Mourik nemen titel Spijkenisse Plaquettestad in ontvangst
Wethouders Gert-Jan `t Hart en Christel Mourik nemen dinsdag 24 juni om 16.30 uur de titel Spijkenisse Plaquettestad in ontvangst van de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus. De ontvangst vindt plaats tijdens de slotbijeenkomst Rotterdam Plaquettestad in de Oranjehal Rotterdam aan de Benjamin Franklinstraat 501 (havennummer 285) te Rotterdam. Het komende jaar krijgt Spijkenisse de naam Spijkenisse Plaquettestad. Dit houdt in dat op diverse gebouwen in de stad een Architectuurplaquette bevestigd wordt. Hierop staan de naam van het gebouw, de architect, de opdrachtgever, de aannemer en de bouwperiode vermeld. Een architectuurroute langs de gebouwen is in de maak.

Wethouder Mijnans lanceert nieuwe website Buurtpreventie Wethouder Jan Willem Mijnans lanceert dinsdag 24 juni om 19.00 uur de nieuwe en uitgebreidere website van Buurtpreventie Spijkenisse op de rayonboerderij van Rayon West aan de Hekelingseweg. Buurtpreventie is een onderdeel van het programma Wijkveiligheid en loopt inmiddels in vier wijken.

Wethouder Lewis reikt Vve-certificaten uit
Wethouder Marjolijne Lewis reikt dinsdag 24 juni om 19.30 uur Vve-certificaten uit aan 29 leidsters en leerkrachten bij Basisschool De Wegwijzer aan het Vlinderveen 219.
De certificaten zijn behaald voor het onderdeel Startblokken en Basisontwikkeling, deze training is gebaseerd op een ontwikkelingsgerichte visie. Hierbij wordt gekeken naar wat een kind al kan en leuk vindt om te doen en te ervaren. De leidster of leerkracht daagt de kinderen uit zich te ontwikkelen op verschillende gebieden, zoals samen spelen, redeneren, communiceren en onderzoeken. Vve staat voor voor- en vroegschoolse educatie.

Burgemeester en wethouder Mijnans spelden insignes op Burgemeester Salet en wethouder Jan Willem Mijnans spelden woensdag 25 juni om 10.00 uur insignes op bij een aantal buitengewoon opsporingsambtenaren (boa`s) in de Burgerzaal van het stadhuis. Het nieuwe insigne maakt in een oogopslag duidelijk dat het publiek te maken heeft met een buitengewoon opsporingsambtenaar en niet met een politieman of een beveiliger.

Wethouder Hamerslag ontvangt College Medemblik
Wethouder Hanneke Hamerslag ontvangt donderdag 26 juni om 09.30 uur het college van burgemeester en wethouders van Medemblik in het stadhuis. Het college van Medemblik krijgt een presentatie over de Zorgveiling en bezichtigt het Werk- en Zorgplein. Daarna maken zij rond 13.30 uur een stadswandeling.

In 2006 heeft de gemeente Spijkenisse samen met Zorgveiling de prijswinnende webapplicatie voor de inkoop van huishoudelijk hulp ontwikkeld. De gemeente Spijkenisse was de eerste gemeente die met Zorgveiling werkte. Medio 2006 zijn ook de gemeenten Bernisse en Rozenburg aangehaakt bij het `Spijkenisser-model', dat een gebied van 100.000 inwoners bestrijkt. De zorgaanbieder met het laagste bod `wint'. Deze zorgaanbieder ontvangt via Zorgveiling automatisch het contract, waarna de huishoudelijke hulp geleverd kan worden.