Gemeente Spijkenisse


Gedragscampagne verkeer van start

23 juni 2008

Snelheidsmeeting

Dinsdag 17 juni 2008 ging de gedragscampagne verkeer officieel van start. De gedragscampagne verkeer is een onderdeel van de integrale gedragscampagne `Spijkenisse dat ben jij!'.

In de wijk Schiekamp / Hoogwerf voerde de politie in samenwerking met een aantal bewoners en wethouder Mijnans snelheidsmetingen uit. Deze metingen worden gebruikt als nulmeting voor de campagne. Aan het einde van de campagne zal weer een meting worden gedaan. Met de campagne `Spijkenisse, dat ben jij!' zet de gemeente in op het veranderen van het verkeersgedrag van automobilisten. Door het gedrag van automobilisten ten positieve te beïnvloeden neemt de veiligheid in de wijken toe en dat is waar met deze campagne naar wordt gestreefd.

Smiley
Ook in de wijken Vogelenzang en in een deel van het Centrum van Spijkenisse zal de gedragscampagne verkeer de komende maanden lopen. In de wijken waar de gedragscampagne loopt zijn borden geplaatst die de automobilisten eraan herinneren zich aan de maximum snelheid te houden. Ook rouleert een zogenaamde smiley in de wijken. Deze smiley registreert de snelheden van de passerende auto's en toont deze tegelijkertijd aan de automobilisten.

V erkeersslang
In de wijken waar de gedragscampagne de komende maanden loopt worden ook de scholen actief betrokken. Zij kunnen na de zomervakantie meedoen aan de verkeersslang en de verkeersdeal. De verkeersslang is een beloningssysteem waarbij wordt ingezet op het naar school brengen van kinderen. Wanneer kinderen met een ander vervoermiddel dan de auto naar school komen verdienen zij een sticker voor op de slang. Een volle verkeersslang levert de school een waardecheque op. De verkeersdeal is een contract dat de kinderen opstellen met hun ouders. In dit contract beloven zij zich aan bepaalde regels met betrekking tot het verkeer te houden.

Wijkveiligheid
De gedragscampagne verkeer is een onder deel van het programma Wijkveiligheid en zal tot december lopen in de wijken Schiekamp / Hoogwerf, Vogelenzang en een deel van het centrum. Vanaf december start de campagne in drie nieuwe wijken.