Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Maand van de veiligheid

23 juni 2008

De veiligheid in Zuidoost zit al jaren in de lift. Van een relatief onveilig stadsdeel is Zuidoost de afgelopen jaren tot onder het Amsterdams gemiddelde gedaald en behoort het stadsdeel nu tot een van de relatief veiligste stadsdelen. Maar cijfers vertellen niet het hele verhaal, vindt Elvira Sweet. "De cijfers kunnen nog zo positief zijn, maar als mensen zich niet veilig voelen hebben we nog onvoldoende bereikt. Gelukkig zien we dat ook deze zogenaamde subjectieve veiligheidsbeleving jaarlijks verbeterd. Ons einddoel is dat bewoners en bezoekers Zuidoost een veilige en plezierige plek vinden om te wonen, werken en recreëren."

Belangrijk is dan ook om te weten wat de bewoners van Zuidoost van de veiligheid in hun buurt vinden. Naast het jaarlijkse onderzoek door de Dienst Onderzoek en Statistiek (O+S), gaan we de komende tijd ook op een informele manier de mening van zo veel mogelijk mensen vragen. Tijdens verschillende bijeenkomsten zullen enquêteurs rondlopen met een vragenlijst. Deze informatie geeft ons extra inzicht over de veiligheidsituatie en de effectiviteit van het gevolgde veiligheidsbeleid.

Mocht u deze enquêteurs mislopen, maar wel uw mening willen geven over de veiligheid in uw woonomgeving, kunt u de vragenlijst ook downloaden, printen, invullen en opsturen naar:

Stadsdeel Amsterdam Zuidoost
Afd. wijkcoördinatie
Postbus 12491
1100 AL Amsterdam Zuidoost