CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fPolitici%2fKamerleden_dec06%2fGerKoopman s_.jpg&tabid=157&mid=1006&language=nl-NL] 23 juni 2008 - Nieuws -
Koopmans: Amsterdams milieuzone-plannen van tafel

Tijdens een overleg in de Tweede Kamer over milieuzonering sprak namens het CDA Kamerlid Ger Koopmans over de plannen van de gemeente Amsterdam om parkeren in het centrum te ontmoedigen.

De gemeente Amsterdam overwoog eerst om autoâs van voor 1992 te weren in het centrum. Het nieuwe plan behelst het om autoâs op nummerbord te controleren om te kijken hoeveel CO2-uitstoot ze leveren. Het CDA ziet niets in de plannen. Koopmans: âDeze plannen kunnen zo van tafel. Als elke gemeente afzonderlijk zones in gaat stellen, dan weet de automobilist niet waar hij aan toe is. Dan mag hij de ene gemeente in en de andere niet. Daarnaast levert het nauwelijks milieuwinst opâ.

Ook de minister van VROM erkende de problemen. Een meerderheid van de Tweede Kamer, waaronder het CDA, wil dat de minister gaat kijken voor de mogelijkheden voor een landelijk kader, zodat er geen lappendeken van kleine regeltjes over het land wordt uitgeslagen. Ook minister Eurlings maakte de gemeente Amsterdam duidelijk dat hij met alléén de inzet van kenteken registers instemt als er geen lappendeken van komt.

---