Politie Kennemerland

Nieuwsberichten Kennemerland

Kennemerland, 23-06-2008

Autodief aangehouden

HOOFDDORP, 23 juni - Rond 05.30 uur meldde een attente getuige dat twee jongens aan Alholm probeerden een blauwe auto te stelen. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en zijn op zoek gegaan naar de verdachten. Na enig zoeken troffen ze een 16-jarige jongen uit Rijsenhout aan die aan het opgegeven signalement voldeed. De getuige herkende de jongen als een van het duo dat hij had gezien in de auto. De auto was een blauwe Fiat waarvan het portierslot en contactslot al waren verwijderd. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De politie onderzoekt met wie hij de auto heeft getracht te stelen of hij meer diefstallen op zijn geweten heeft.

Autokraker aangehouden

HAARLEM, 22 juni - Rond 22.30 uur meldde een 48-jarige Haarlemmer dat er was ingebroken in zijn vrachtauto. De Haarlemmer vertelde de agenten dat hij er door buurtbewoner op attent was gemaakt dat er in zijn vrachtauto werd ingebroken. Hij betrapte de inbreker op heterdaad en heeft getracht de man aan te houden. Die dreigde echter met een mes te steken. De Haarlemmer heeft dat niet afgewacht en is er vandoor gegaan. De agenten hebben met de Haarlemmer in de omgeving gezocht naar de verdachte. Een voorbijganger vertelde dat de verdachte verstopt zat in een tuin. De agenten troffen de verdachte in een tuin onder een tafel aan en hebben hem direct aangehouden. Hij bleek een 33-jarige Haarlemmer. De man is meegenomen en ingesloten. De politie onderzoekt of de man meer inbraken in auto's op zijn geweten heeft. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers aangehouden

IJMUIDEN, 23 juni - Alerte getuigen meldden rond 01.45 uur dat er werd ingebroken in een woning in de De Noostraat en dat de inbrekers nog binnen zaten. Agenten hebben een onderzoek ingesteld. De inbrekers kwamen bij het zien van de agenten naar buiten en zijn direct aangehouden. Het bleken IJmuidenaren van 35 en 37 jaar, beiden bekenden van de politie. Ze zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten. De politie onderzoekt of de heren meer inbraken hebben gepleegd de laatste tijd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vechtersbazen aangehouden

OVERVEEN, 23 juni - Rond 00.15 uur stonden politiemensen toezicht te houden op de kop van de Zeeweg. Daar zagen dat twee mannen ruzie kregen en met elkaar op de vuist gingen. De agenten hebben ingegrepen en de beide mannen aangehouden. Het bleken Haarlemmers van 26 en 31 jaar. Ze zijn meegenomen naar het bureau. Daar verklaarden ze dat ze vrienden waren en geen aangifte wensten te doen tegen elkaar. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt voor het vechten op de openbare weg.

Veel bekeuringen bij snelheidscontroles

Het aantal verkeersdoden in Nederland loopt steeds verder terug. Waren er in 1974 nog meer dan 3300 verkeersdoden, in 2007 waren dat er ruim 800. Vier keer minder dan 34 jaar geleden terwijl het verkeer veel drukker is geworden! Het zijn er echter nog steeds te veel. De politie Kennemerland draagt bij aan een verdere verlaging van het aantal verkeersslachtoffers door intensief te controleren op wegen waar vaak te hard wordt gereden en waar veel ongevallen plaatsvinden. Het afgelopen weekeinde zijn bij controles op enkele van die wegen veel bekeuringen uitgeschreven.

NIEUW VENNEP, 22 juni - Zondag is van 11.00 tot 14.00 uur gecontroleerd op de Valutaweg. Er werden 3524 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 81 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 111 km per uur.

NIEUW VENNEP, 22 juni - Zondag is van 15.30 tot 17.00 uur gecontroleerd op de IJweg. Er werden 454 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 116 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 92 km per uur.

CRUQUIUS, 22 juni - Zondag is van 15.00 tot 17.00 uur gecontroleerd op de Bennebroekerdijk. Er werden 511 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 218 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 85 km per uur.

HAARLEM, 22 juni - Zondag is van 20.30 tot 22.00 uur gecontroleerd op de Spaarndamseweg. Er werden 867 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 111 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 85 km per uur.