Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


PERSBERICHT

Driebergen, 23 juni 2008

Aquasporten in Nederland naar hoger niveau getild

Aquamaster en Aquarookie 2008 bekend

Op 20 juni heeft Michiel Kuijpers van Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep de titel Aquamaster 2008 veroverd. Sandra van der Meer van NH Hotel Leeuwenhorst in Noordwijkerhout is winnaar geworden van de titel Aquarookie 2008. Beide titels werden in de wacht gesleept tijdens het evenement `Aquamasters 2008' in Nieuwegein.

Het evenement `Aquamasters' is een talentenjacht voor `presenters' van aquasporten uit de Nederlandse zwembaden. Deze competitie is dit jaar voor de derde maal gehouden en de organisatie is in handen van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Het doel is om de kwaliteit en creativiteit en daarmee ook de professionaliteit van aquasporten te bevorderen. Dit jaar hebben internationale toptalenten gastworkouts gegeven tijdens het evenement, waaronder Kim Geeroms, de Belgische Aquarookie 2007 en de Portugese Rui Pedro Azevedo. Het evenement `Aquamasters' mag zich gaan scharen in een rij van internationale aquasportevents als de XXL Convention in het Belgische Leuven en de internationale conventie in Parijs.

De titel `Aquamaster 2008' gaat naar de meest vernieuwende, innovatieve en creatieve workout. Michiel Kuijpers werd voor zijn workout `Aqua Kung Fu & Aqua Extreme' beloond met een opleidingscheque. De titel `Aquarookie' is voor de presenter met de meest opvallende en internationale uitstraling en de beste vaardigheden. `Aquarookie' is een titel die in meerdere landen wordt uitgereikt en dit jaar voor het eerst in Nederland, dankzij de samenwerking met het Belgische opleidingsinstituut Aqua & Move. Sandra van der Meer, de `Aquarookie 2008', won een kledingpakket en krijgt de kans om een workout te verzorgen tijdens een internationale conventie in het buitenland.

Aquasporten bestaan in Nederland sinds jaren negentig. Bekende sporten in het zwembad zijn: aquarobics, aquafietsen, aquajogging en aquasportief voor kids, een sportieve variant voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Met het evenement Aquamasters geeft organisator Nationaal Platform Zwembaden | NRZ zwembaden de gelegenheid de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Aquasport te presenteren voor een internationale vakjury en een publieksjury.