Ingezonden persbericht


Persbericht Frisian Solar Challenge - 23 mei 2008

Minister Maria van der Hoeven lost startschot Elfstedentocht zonneboten

Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven lost het startschot voor de Frisian Solar Challenge. Op maandag 23 juni liggen in Leeuwarden een kleine vijftig zonneboten aan de start voor de Elfstedentocht op zonne-energie. Het evenement is uniek in de wereld. De deelnemers aan de Frisian Solar Challenge komen uit binnen- en buitenland.

In totaal leggen de boten in zes dagen tijd 200 kilometer af door de hele provincie. Deelnemende teams komen met name van technische opleidingen en bedrijven. De deelnemers werken al maanden aan hun zonneboot. De bouw van de boot wordt met name gebruikt om ervaring op te doen. Zo zal het Braziliaanse team van de Universiteit van Rio de Janeiro de kennis gebruiken voor de bouw van een rondvaartboot op zonne-energie.

Sponsoractie

De Frisian Solar Challenge is een actie begonnen om meer sponsorgelden binnen te halen. Bedrijven die hun naam willen verbinden aan het evenement kunnen nu 'Vriend van de Frisian Solar Challenge' worden. Het bestuur van de stichting Sinneboatrace Fryslân wil zo een grote kring van bedrijven organiseren die zich verbonden voelen aan de verdere ontwikkeling van het elektrisch varen of die geïnteresseerd zijn in duurzame technologie. Vrienden betalen een bijdrage van ¤ 2500 op jaarbasis en ontvangen hiervoor uitnodigingen voor bijzondere evenementen rondom de Frisian Solar Challenge.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Andries van Weperen, projectleider Frisian Solar Challenge, 06 53849165