Ingezonden persbericht


persbericht

Mis geen bal van Wimbledon op Sport1

Live op 8 kanalen tegelijkertijd én in high definition

Amsterdam, 16 juni 2008 - Vanaf 23 juni aanstaande richt Sport1 wederom haar vizier op het belangrijkste Grand Slam-tennistoernooi ter wereld: Wimbledon. Tot en met 6 juli doet Sport1 iedere dag van 13.00 tot in ieder geval 20.00 uur uitgebreid én live verslag vanaf het heilige gras. In totaal zal ruim 500 uur live tennis te zien zijn waarbij alle acht beschikbare kanalen worden ingezet om de tegelijk gespeelde wedstrijden uit te zenden. Hierdoor kan de kijker zelf kiezen welke van de acht wedstrijden hij op dat moment wil volgen.

Alle wedstrijden zullen in de breedbeeldkwaliteit 16:9 te zien zijn. Tevens stelt Sport1 haar high definition (HD) tv-kanaal open voor de wedstrijden vanaf het Centre Court en Court1.

Het live commentaar van Wimbledon op Sport1 wordt verzorgd door oud-proftennissers, oud-Wimbledonspelers én Davis Cup captain Jan Siemerink, Kristie Boogert en Marcella Mesker. Zij worden ondersteund door Evert Schneider en Theo Bakker.

De kanshebbers bij de heren op dit toernooi zijn zeker Roger Federer, Novak Djokovic en Rafael Nadal. Uiteraard wordt Robin Haase, die dit jaar voor de eerste keer in het hoofdtoernooi staat, op de voet gevolgd. "Tegen Federer op gras spelen, is met een 1-0 achterstand beginnen", aldus Boogert. "Hij wil het record van 14 gewonnen Grand Slams van Pete Sampras verbeteren. Omdat hij nu op 12 staat, is het daarbij van belang dat hij Wimbledon wint!".

Over Sport1

Sport1 (www.sport1.nl) is een digitale TV-zender van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender biedt maximaal acht digitale sportkanalen tegelijkertijd, waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met UPC, Ziggo, CAIW, Delta, Tele2 of via Canal Digital.

Contactpersoon
Voor meer informatie en fotomateriaal/screenshots kunt u contact opnemen met: Chellomedia Communications
Michiel Gosens
Tel. 020-778 9684
Email: communications@lgi.com


---- --