Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 17 juni 2008
Plaats Nieuw Bergen

Keurmerk Veilig Ondernemen voor De Flammert

Hierbij nodigen wij u uit voor de officiële uitreiking van het Keurmerk Veilig Ondernemen op Bestaande Bedrijventerreinen (KVOBB) en de ondertekening van het convenant door Samenwerkingsverband De Flammert. Dit vindt plaats op maandag 23 juni, 16.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Bergen.

KVOBB
De afgelopen jaren zijn diverse initiatieven opgepakt om de veiligheid op Industrieterrein De Flammert in Nieuw Bergen te verbeteren. Dit heeft er toe geleid dat het industrieterrein sinds april 2008 voldoet aan de eisen van het Keurmerk Veilig Ondernemen op Bestaande Bedrijventerreinen (KVOBB). Dit Keurmerk wordt maandag 23 juni uitgereikt.

Samenwerkingsverband
Om te zorgen dat De Flammert blijft voldoen aan de eisen is een samenwerkingsverband ingesteld. Dit bestaat uit afgevaardigden van Industriële Kring, Contactgroep De Flammert, brandweer, politie en gemeente Bergen. De coördinatie van het samenwerkingsverband ligt bij de gemeente. In het convenant spreken de partijen af dat ze gaan samenwerken om de veiligheid op diverse gebieden te bevorderen en dat er sprake is van een wederzijdse inspanningsverplichting.

Plan van aanpak
Uit diverse onderzoeken blijkt dat de belangrijkste knelpunten qua veiligheid liggen:
- Gevoelens van onveiligheid in het bedrijf
- Overlast op en rond het bedrijfsterrein

- Inbraak, diefstal én het doen van aangifte
- Brandveiligheid

- Verkeersveiligheid en parkeergelegenheid
- Onderhoud en beheer
Maatregelen tegen deze knelpunten zijn inmiddels vastgesteld, ook is besloten wie verantwoordelijk is voor de uitvoering en op welke termijn de maatregelen moeten zijn uitgevoerd. Het samenwerkingsverband ziet er op toe dat de afspraken worden nageleefd.

Geldigheid Keurmerk
Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor De Flammert is twee jaar geldig, dan volgt een herkeuring. De deelnemers van het samenwerkingsverband verwachten dat, met de maatregelen die de komende tijd worden uitgevoerd, ook over twee jaar te kunnen voldoen aan de eisen van het keurmerk.