Gemeente Stadskanaal

Vergaderingen

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 23 juni 2008. De vergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Agenda

Besluitvorming met debat:

* Jaarverslag 2007 en jaarrekening 2007

* Voorjaarsnota 2008

* Invoering Wet op de ruimtelijke ordening

Besluitvorming zonder debat:

* Benoeming griffier

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis en u kunt deze bekijken en/of downloaden bij agenda raadsvergadering 23 juni 2008.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk bij agendapunten met een
*. U kunt dit melden bij de griffie E griffie@stadskanaal.nl, T (0599) 631 661 of (0599) 631 668) tot één uur voor aanvang van de vergadering. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Vergadering commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 24 juni 2008 en begint om 18.30 uur.

Agenda

18.30 uur

* Bezwaarschriften van de heer J.H.C.H. van Meekeren, voorzitter van het college van Bestuur van het Mgr. Nienhausstichting, de heer J. Hadderingh en de heer M. Wever van het Protestants Christelijk Basisonderwijs Zuidoost Groningen tegen het besluit, inhoudende dat de loonkostensubsidie in het kader van de ID ten behoeve van de ID-ers welke woonachtig zijn in de gemeente Vlagtwedde per 1 januari 2009 beëindigd wordt.

19.00 uur

* Bezwaarschrift van de heer E.B. Ockels, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren Stadshart tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende dat een bouwvergunning is verleend aan de firma Scheer en Foppen voor het plaatsen van twee airco's buitenunits aan het Europaplein 66 in Stadskanaal.

19.30 uur

* Bezwaarschrift van de heer mr. R.A.M. Verkoijen van Achmea Rechtsbijstand, ingediend namens de heer J.H. Abelen tegen het besluit van burgemeester en wethouders, waarbij de beslissing tot het toepassen van bestuursdwang kenbaar wordt gemaakt en tevens wordt aangekondigd dat de kosten verbonden aan het toepassen van bestuursdwang op de heer J.H. Abelen in Drouwenermond zullen worden verhaald. Het betreft hier een lek mestbassin.

20.00 uur

* Bezwaarschrift van de heer G. Nieuwenhuis van Museum Herberg Slaait'nhoes tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende dat een bouwvergunning is verleend aan de heer W. Wubs voor het plaatsen van een hekwerk aan de Hardingstraat 1 in Onstwedde.

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in de hal van het gemeentehuis.

Vergadering algemeen bestuur Algemene Muziekschool Zuid Groningen

Het algemeen bestuur van de Algemene Muziekschool Zuid-Groningen vergadert op donderdag 26 juni. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Sellingen en begint om 19.30 uur.

Agenda

* Budgetoverzicht t/m april 2008

* Verzelfstandiging

* Verhuizing directie en administratie

* Reiskosten

* Ondernemingsplan

* Jaarrekening 2007 en Begroting 2009

De vergaderstukken liggen vanaf donderdag 19 juni 2008 ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Bekendmaking: notitie borgstellingen gemeente Stadskanaal 2008

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 21 april 2008 de Notitie borgstellingen gemeente Stadskanaal 2008 heeft vastgesteld. Deze regeling ligt vanaf vandaag gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het publiekbureau in het gemeentehuis. U kunt deze regeling ook digitaal raadplegen.

Bodembeheerplannen en Bodemkwaliteitskaarten gemeente Stadskanaal

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 17 juni 2008 voor het grondgebied van de gemeente Stadskanaal zijn vastgesteld:
* het Bodembeheerplan en de Bodemkwaliteitskaart Stadskanaal;
* het Bodembeheerplan en de Bodemkwaliteitskaarten 'Buitengebied' provincie Groningen;

* het Bodembeheerplan en de Bodemkwaliteitskaart gemeentelijke wegbermen Noordoost Groningen.

Aanleiding

De bodembeheerplannen met de bijbehorende bodemkwaliteitskaarten zijn gebaseerd op de Ministeriele Vrijstellingsregeling Grondverzet en gelden voor een periode van vijf jaar. Met de bodembeheerplannen en de bodemkwaliteitskaarten wordt de toepassing van grond als bodem in de gemeente Stadskanaal geregeld. In de bodembeheerplannen is omschreven, onder welke voorwaarden schone of licht verontreinigde grond opnieuw als bodem mag worden toegepast.

Inzage

De Bodembeheerplannen en de Bodemkwaliteitskaarten voor het grondgebied van de gemeente Stadskanaal liggen ter inzage vanaf 18 juni 2008 gedurende zes weken in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Openingstijden:

* maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 16.00 uur;
* donderdag van 9.00 tot 20.00 uur;

* vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Buiten deze uren kunt u de Bodembeheerplannen en de Bodemkwaliteitskaarten inzien na telefonische afspraak, T (0599) 631 437.

Beroep

Krachtens artikel 20.1, eerste en derde lid, van de Wet milieubeheer, juncto artikel 87, eerste lid, van de Wet bodembescherming kan vanaf 18 juni 2008 gedurende zes weken schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:
* degene die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;
* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

U dient uw beroepschrift te zenden aan: Raad van State Afdeling bestuursrechtspraak Postbus 20019 2500 EA Den Haag.

Meer informatie over het indienen van een beroepschrift kunt u vinden op www.raadvanstate.nl.

Cliënten Wmo tevreden over de dienstverlening

Cliënten uit de gemeente Stadskanaal die gebruik maken van de Wmo zijn over het algemeen tevreden over de dienstverlening. Zij geven gemiddeld een 8,2 voor de hulp bij het huishouden. De aanvraagprocedure krijgt gemiddeld een 7,0. Het gemiddelde rapportcijfer voor hulpmiddelen (zoals rolstoelen, scootermobielen en woonvoorzieningen) is eveneens een 7,0.

Dit blijkt uit het rapport Tevredenheid cliënten Wmo, dat is opgesteld door onderzoekbureau SGBO. Zij hebben dit onderzoek ook voor 133 andere Nederlandse gemeenten gedaan.

Meer lezen?

Belangstellenden kunnen het volledige rapport inzien in het publieksbureau van het gemeentehuis van Stadskanaal. Het geeft inzicht in wat de sterke en minder sterke punten van de gemeente Stadskanaal zijn als het gaat om ondersteuning aan mensen met lichamelijke beperkingen. Het rapport ligt zes weken ter inzage, dus tot 30 juli 2008.

Gewijzigde dienstverlening

In verband met de jaarlijkse personeelsbijeenkomst is het gemeentehuis gesloten op:

* woensdag 25 juni vanaf 14.30 uur.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 6 tot en met 11 juni 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Ceresdiep 2, voor het uitbreiden van een woning, d.d. 9 juni
* Drentselaan 47, voor het verwijderen van een asbeststandleiding, d.d. 6 juni

* Vlaanderenlaan 3, voor het verwijderen van asbest, d.d. 6 juni
* Gaardeniersweg ong., voor het bouwen van een woning en schuur, d.d. 10 juni

* Geert Teisplein 3, voor het slopen van een bibliotheek, d.d. 11 juni

Alteveer

* Alteveersterweg ong. naast 17, voor het bouwen van een woning en garage, d.d. 11 juni

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Wet Milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

de openbare kennisgeving en beschikking Wm inzake de aanvraag van:
* H. Bouland, Beumeesweg 18 in Alteveer. Het gaat om een revisievergunning voor een inrichting (pluimveehouderij met opfokhennen en hanen) aan de Beumeesweg 18 in Alteveer.

Burgemeester en wethouders hebben op deze aanvraag positief besloten. In het belang van de bescherming van het milieu en oppervlakte water zijn er voorschriften gesteld. Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikkingen beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikkingen hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikkingen vóór 31 juli 2008 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk.

de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking Wm inzake de aanvraag van:

* De heer A.G. Bouland, Beumeesweg 41A in Alteveer voor een revisievergunning voor een inrichting (pluimveehouderij) aan Beumeesweg 41A in Alteveer.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld. Iedereen die zich niet kan verenigen met deze ontwerpbeschikkingen kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 31 juli 2008, een zienswijze indienen. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag vóór 10 juli 2008 van u.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.
* 18 juni 2008