Ingezonden persbericht




***PERSBERICHT***

Amsterdam, 19 juni 2008

KUNSTBENDE FILMTALENT EXTRA IN DE SPOTLIGHTS GEZET DOOR BNN EN SPITS!

Nog maar een paar weken, en dan is de finale van Kunstbende 2008! Voordat het zover is, worden de deelnemers van de categorie FILM in de kijker gezet. Sp!ts plaatst alle filmpjes vanaf 23 juni op de site. Eén van de films wordt zelfs vertoond op 101TV van BNN! Daarnaast wordt het filmtalent gepromoot met zelfontworpen filmposters, op de Kunstbende Finale.

Filmworkshop
Om alle films tijdens de finale nóg beter te promoten, nodigt Kunstbende de filmfinalisten uit voor een workshop 'Filmposter maken'. Deze workshop zal plaatsvinden op zondag 22 juni in Amsterdam. Tijdens de workshop worden de jongeren door professionals van BuroMET begeleid in het ontwerpen van hun eigen filmposter. De posters worden voor de finale op A0 gedrukt en in de filmzaal ter promotie opgehangen. De 'beste' poster zal direct na de workshop gebruikt worden als advertentie in Sp!ts.

Sp!ts Publieksprijs Film
Dit jaar zal een vakjury de films beoordelen waaronder: Jac. Goderie, Justus van Oel en Cees Geel. De filmpjes van de finalisten zijn ook te zien op de site van Sp!ts, zodat de Sp!tslezers kunnen stemmen op hun favoriet. De winnaar van deze publieksprijs wordt vertoond op 101TV van BNN, en zal bekendgemaakt worden op de finale van Kunstbende.

Kunstbende is dé wedstrijd voor jong creatief talent. Vanaf 23 juni t/m 4 juli kan gestemd worden op de Sp!ts Publieksprijs Film via www.spitsnieuws.nl. De filmworkshop vindt plaats op 22 juni van 10.00 - 18.00 uur in Amsterdam bij BuroMET aan de Gerard Doustraat 212. De landelijke finale vindt plaats op 5 juli in Muziekgebouw aan het IJ en Bimhuis te Amsterdam.

Kunstbende is powered by ArtEZ hogeschool voor de kunsten
-einde persbericht-