Gemeente Rotterdam

19 juni 2008

Rotterdam ondertekent WWI charter met Rijk

Maandag 23 juni 2008 ondertekenen minister Vogelaar (Wonen, Wijken, Integratie) wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) en het charter voor de aanpak van de Rotterdamse krachtwijken. De ondertekening betekent een nieuwe impuls voor de Rotterdamse aanpak van de oude wijken. In het charter zijn de afspraken vastgelegd rond de inzet van zowel Rijk als gemeente. Vernieuwend is vooral dat er nu ook duidelijke afspraken op sociaal en economisch gebied zijn vastgelegd. Het Rijk investeert circa 60 miljoen in de jaren tot en met 2010 in Rottterdam. Bij de ondertekening worden ook de wijkplannen gepresenteerd.

De ondertekening van het charter is de start van een eerste wijkbezoek van minister Vogelaar aan Rotterdam dit jaar. Op verschillende data in 2008 bezoekt ze alle zeven Rotterdamse krachtwijken. Maandag 23 juni bezoekt ze de Zuidelijke Tuinsteden (Zuidwijk en Pendrecht).


---
Pers is van harte welkom om het bezoen van minister Vogelaar bij te wonen.

Programma werkbezoek Zuidelijke Tuinsteden, maandag 23 juni 2008: 09.30 Ondertekenen charter door wethouder Schrijer en minister Vogelaar in aanwezigheid wethouders Geluk en Karakus, directies corporaties en deelgemeentebesturen. De locatie is dagcentrum en zorgboerderij Kapelbrug, Kapelburg 298, Rotterdam 10.30 Fietsen naar de Bornerveld in De Velden: toelichting vernieuwing door Vestia 10.50 Fietsen naar de Angerslo: tijdelijke voorziening huisartsen, toelichting Lionel Martijn, dg. Charlois 11.00 Naar wijkgebouw Larenkamp: toelichting zorgfunctie Larenkamp. In de Larenkamp presenteren de bewoners- en winkelierorganisatie hun verhaal 11.25 Naar Hoge Kampen: ontmoeting Erik Nagtegaal, ondersteuningspunt Flexus 11.45 Schereplein: ontmoeting Richard Klapwijk, organisatie Brede School 12.00 Naar Pendrecht
12.30 Pendrechttheater: lunchbuffet met voorstelling Pendrecht Dialoog, inleiding en nagesprek o.l.v. regisseur Cees Bavius 13.30 Sliedrechtsestraat e.o.: Transformatiezone Geertruidenbergstraat, opening slooplocatie tot speelplek door minister Vogelaar m.m.v. schoolkinderen 14.30 Middelharnisstraat: bekijken samengevoegde woningen en glaskunstproject 15.00 Servicepunt, Plein 1953: evaluatie bezoek met directies, bestuurders en minister Let op: dit onderdeel is voor derden niet toegankelijk 15.30 Informeel napraten met betrokkenen van de dag 16.00 Vertrek VROM-delegatie.

Pers s.v.p. aanmelden.