KPN NV

Persbericht

Datum: 23 juni 2008

Nummer: 043p

Getronics gaat strategische samenwerking aan met CompuCom in Noord-Amerika

KPN kondigt aan dat Getronics een strategisch samenwerkingsverband is aangegaan met CompuCom, een vooraanstaande dienstverlener op het gebied van IT-outsourcing in Noord-Amerika, onderdeel van Court Square Capital Partners. Deze strategische samenwerking versterkt de IT-activiteiten van beide partijen die wereldwijd geïntegreerde werkplekbeheerdiensten aanbieden aan de klanten van beide ondernemingen. Door het nieuwe samenwerkingsverband ontstaat de op twee na grootste leverancier van werkplekbeheerdiensten in Noord-Amerika

Als onderdeel van dit strategisch samenwerkingsverband heeft Getronics zijn activiteiten in de Verenigde Staten en Canada en het Global Service Centre in Mexico verkocht aan CompuCom voor een combinatie van contanten en aandelen. Getronics krijgt een minderheidsbelang in het nieuwe bedrijf en neemt zitting in de Raad van Bestuur. Het gecombineerde bedrijf heeft een pro-forma omzet voor 2007 van $2,1 miljard en met meer dan 11.000 hooggekwalificeerde werknemers twee keer zoveel medewerkers als Getronics in Noord-Amerika.

CompuCom is een vooraanstaande dienstverlener op het gebied van IT-outsourcing en levert geïntegreerde werkplekbeheerdiensten, applicatiediensten, systeemintegratie- en adviesdiensten. De samenwerking benut de brede expertise in werkplekbeheer van zowel Getronics in Noord-Amerika als van CompuCom. De klanten van Getronics kunnen zodoende wereldwijd de vruchten plukken van schaalvergroting op de Noord-Amerikaanse markt, terwijl klanten van CompuCom zullen profiteren van de samenwerking door toegang tot het wereldwijde kennis- en expertisenetwerk van Getronics.

Deze strategische partnerovereenkomst is een verdere invulling van de strategie die KPN en Getronics op 5 februari 2008 bekendmaakten waarbij werd aangekondigd dat Getronics haar partnernetwerk op het gebied van werkplekdienstverlening wereldwijd verder zal uitbreiden door zowel eigen activiteiten als samenwerkingsverbanden. In de Benelux versterkt Getronics zijn leidende marktpositie in werkplekbeheer, datacenter & hosting diensten en adviesdiensten.

Banc of America Securities LLC was financieel adviseur voor KPN en Getronics. Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP waren de juridische adviseurs.

Over KPN

KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN tevens volledig beheerde telecommunicatie- en ICT-oplossingen. KPN-dochter Getronics biedt wereldwijd ICT-diensten aan en is marktleider in de Benelux op het gebied van werkplekbeheer. In Duitsland en België volgt KPN een meermerkenstrategie in de mobiele markt en neemt daar met E-Plus en BASE een derde positie in. KPN beheert met iBasis een efficiënte, op IP gebaseerde infrastructuur waarop wereldwijd wholesale-netwerkdiensten worden aangeboden aan andere operators.

Per 31 maart 2008 bediende KPN meer dan 35 miljoen klanten, waarvan 27,5 miljoen mobiele klanten, 5,3 miljoen met een vaste telefoonaansluiting, 2,4 miljoen met een internetaansluiting en 0,6 miljoen televisieklanten. Met 25.925 FTE s (inclusief Getronics 43.409 FTE s) behaalde KPN in het eerste kwartaal van 2008 een omzet van EUR 3,6 miljard en een EBITDA van EUR 1,2 miljard. KPN is in 1989 verzelfstandigd en is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en Frankfurt. De beursnoteringen in New York en Londen zijn recentelijk opgeheven.

Over CompuCom

CompuCom is een vooraanstaande dienstverlener op het gebied van IT-outsourcing en levert geïntegreerd workspace management, applicatiediensten en systeemintegratie- en adviesdiensten en zorgt voor aanschaf en beheer van hardware en software. De onderneming heeft twintig jaar ervaring op het gebied van IT en biedt werkgelegenheid aan meer dan 7.800 hooggekwalificeerde specialisten met gezamenlijk meer dan 44.000 ondernemingsbrede industriële certificaten. De unieke Integrated Infrastructure Management (IIM) oplossing van CompuCom voor werkplekdienstverlening zorgt voor lagere kosten, verhoogt de productiviteit en helpt organisaties om maximale waarde te halen uit informatiebronnen.