Océ

Océ koopt met Intersoft sterke positie in Franse grootformaat grafische markt

Venlo, 23 juni 2008 Océ N.V. (www.oce.com) heeft het Franse bedrijf Intersoft (www.intersoft-ism.com) overgenomen. Intersoft is een distributeur van printers, scanners en printmedia in de grootformaat grafische markt. Intersoft ondersteunt onder meer winkelketens bij het produceren van hun promotiemateriaal.

Intersoft behaalt op jaarbasis een omzet van circa Euro 21 miljoen. De onderneming is opgericht in 1998 en heeft ruim 60 medewerkers. Financiële details van de transactie worden niet verstrekt. Océ consolideert Intersoft met ingang van het derde kwartaal 2008.

Intersoft heeft onder meer diverse grote Franse winkelketens als klant. Billboards, plafond- hangers en ander promotiemateriaal worden met printers en printmedia van Intersoft gemaakt.

Voor zijn klanten ontwikkelt Intersoft gespecialiseerde workflow software, die de uniformiteit van al het promotiemateriaal garandeert. Océ gaat deze software tevens aan klanten buiten Frankrijk aanbieden.

De acquisitie is volledig in lijn met de strategie van Océ om snel te groeien in de grootformaat grafische markt. Deze markt groeit naar verwachting met circa 6% per jaar. Het voor de digitale technologie bereikbare deel van de grootformaat grafische markt is momenteel ruim Euro 4 miljard.

In deze markt biedt Océ meerdere nieuwe printsystemen aan: de Océ Arizona 200/250 GT, de in mei 2008 gelanceerde Océ ColorWave 600 en de Océ CS2224/CS2236 inkjet printerlijn. Ook de bestaande Océ TCS300/500 producten vinden hun toepassing in het printen van promotiemateriaal in winkels.
Océ N.V.
23 juni 2008
Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ investeerders informatie op Internet: http://www.investor.oce.com

Over Océ
Océ N.V. is een van de leidende ondernemingen in de wereld op het gebied van document management en printen voor professionele klanten. Het brede aanbod van Océ omvat print- en kopieersystemen voor de kantooromgeving, supersnelle digitale productieprinters en grootformaat printsystemen voor zowel technische documentatie als grafische kleurendisplays. Océ is ook een vooraanstaande aanbieder van document management services. De onderneming heeft veel van de Fortune 500 bedrijven als klant, evenals toonaangevende commerciële printshops. Océ is opgericht in 1877. Met het hoofdkantoor in Nederland, is Océ actief in ruim 90 landen. Bij de onderneming werken circa 24.000 mensen. De totale omzet bedroeg in 2007 Euro 3,1 miljard. Océ is genoteerd aan Euronext in Amsterdam. Kijk voor meer informatie over Océ op www.oce.com.

Voor verdere informatie:
Océ N.V.
Investor Relations: Pers: Carlo Schaeken Jan Hol Vice President Investor Relations Senior Vice President Communications Telefoon 077 359 2240 Telefoon 077 359 2000 E-mail investor@oce.com E-mail jan.hol@oce.com

Toekomstverwachtingen
Dit bericht bevat informatie, zoals bedoeld in artikel 5:59 jo. 5:53 Wet op het financieel toezicht (Wft). Toekomstverwachtingen, die onderdeel kunnen uitmaken van dit bericht verwijzen naar toekomstige gebeurtenissen die op diverse manieren tot uitdrukking kunnen komen, zoals 'verwachtingen', 'voorspellingen', 'anticiperen', 'van plan zijn' en vergelijkbare uitdrukkingen ("Toekomstverwachtingen"). Océ N.V. ("Océ") heeft deze uitspraken over de toekomst gebaseerd op zijn huidige verwachtingen en projecties met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen. Océ's verwachtingen en projecties kunnen worden bijgesteld en Océ's werkelijke resultaten, prestaties of succes kunnen aanmerkelijk afwijken van de resultaten beschreven in deze Toekomstverwachtingen vanwege mogelijke risico's, onzekerheden en andere belangrijke factoren waarop de onderneming niet altijd invloed heeft, en die voor Océ noch beheersbaar noch voorspelbaar zijn. Bij Toekomstverwachtingen moet men deze risico's, onzekerheden, waarschuwingen en andere belangrijke factoren in dit bericht of in andere jaar- of periodieke verslagen, in aanmerking nemen. Voor een niet-limitatieve bespreking van de risico's, onzekerheden en andere factoren, welke Océ's werkelijke resultaten, prestaties of succes kunnen beïnvloeden, wordt verwezen naar het jaarverslag en andere Océ- publicaties.
Gegeven deze onzekerheden kan geen zekerheid worden gegeven over Océ's toekomstige resultaten of financiële positie. Wij adviseren u voorzichtig om te gaan met Toekomstverwachtingen die uitsluitend de situatie weergeven van de datum waarop de uitspraken worden gedaan. Océ verplicht zich niet tot publicatie van wijzigingen op de Toekomstverwachtingen ten gevolge van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk recht. Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ investeerders informatie op Internet: http://www.investor.oce.com


---- --