Dexia Bank


Dexia zal een toegestane Stand-by kredietlijn van 5 miljard USD ter beschikking stellen aan het segment financiale products van FSA

23/06/2008

Gereglementeerde informatie* - Brussel, Parijs, New York, 23 juni 2008
- Dexia NV en haar dochteronderneming Financial Security Assurance Holdings Ltd, de holdingmaatschappij van de AAA kredietverzekeraar Financial Security Assurance Inc. (FSA), hebben vandaag aangekondigd dat Dexia een toegestane stand-by kredietlijn, zonder waarborg, van 5 miljard USD ter beschikking zal stellen van het segment Financial Products van FSA, dat gewaarborgde beleggingscontracten uitgeeft aan de lokale overheden en anderen die over AAA deposito's moeten beschikken. De kredietlijn zal een initiële looptijd van vijf jaar hebben, en zal daarna indien nodig hernieuwd worden.

Robert P. Cochran, voorzitter en gedelegeerd bestuurder van FSA Holdings en FSA verklaarde: "Onze Financial Products activiteit heeft altijd een conservatieve liquiditeitsstrategie gehad. Zelfs in het kader van een breed gamma van stress scenario's, beschikt deze activiteit over een ruime liquiditeit om aan haar verplichtingen te voldoen, maar, binnen een context van zeer nerveuze financiële markten, willen we iedere mogelijke twijfel wegnemen dat we over de middelen zullen beschikken om de investeringsactiva tot op de vervaldag aan te houden."

Axel Miller, gedelegeerd bestuurder van Dexia, verklaarde: "Op een zelfstandige basis is FSA krachtig, en heeft het een leidende positie in de financiering van de lokale publieke sector en (infrastructuur)projecten verworven, een kern- en strategische activiteit voor Dexia. In de voorbije kwartalen waren zowel Dexia als FSA in de mogelijkheid om te markt te tonen dat zij bereid en in staat zijn om hun activiteiten verder te ontwikkelen, en om het verstrekken van kredietverzekering (credit enhancement) en financiële oplossingen voor de Amerikaanse en de internationale lokale sector voort te zetten. Dit geschiedt thans tegen zeer aantrekkelijke rendementen en sterke kredietvoorwaarden. In een zwaar getroffen sector, gebeurt dit niet toevallig. Dankzij zijn hoogstaande en gedisciplineerde kredietcultuur, heeft FSA de ergste fouten van de sector kunnen vermijden, en heeft het zijn AAA rating met `stable outlook' kunnen behouden, met een kapitaalsniveau boven de AAA vereisten van de ratingagentschappen. FSA heeft zijn liquiditeitsstructuur opgezet en de afgelopen maanden versterkt, om beschermd te zijn tegen behoorlijk strenge stress scenario's inzake liquiditeit.
We zullen alle noodzakelijke maatregelen blijven nemen die ervoor moeten zorgen dat FSA zijn ratings en zijn leidende positie inzake de financiering van de lokale sector kan behouden. We zullen hiervoor al de nodige stappen zetten om onze klanten en investeerders gerust te stellen dat we, terwijl we voordeel halen uit de gemakkelijke en ruime toegang van Dexia tot liquiditeit, klaar staan voor de lange termijn, zelfs indien dergelijke maatregelen niet noodzakelijk zijn vanuit een strikt liquiditeitsoogpunt."


* Dexia is een beursgenoteerd bedrijf. Dit persbericht bevat informatie die onderworpen is aan de transparantievoorschriften.