Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 23-06-2008

Aanhouding gezochte man

UTRECHT De politie heeft zondagavond 22 juni een man aangehouden die in zijn vaderland gezocht werd en een straf van 10 jaar moet uitzitten.

Tijdens de surveillance werd omstreeks 15.55 uur een 32-jarige man uit Tsjechië gecontroleerd op zijn bromfiets. De man droeg geen helm. Al snel bleek dat de man gesignaleerd stond. Op het bureau werd duidelijk dat de 32-jarige man nog een straf van 10 jaar in zijn vaderland moest uitzitten. Dit in verband met een geweldsmisdrijf in december 2007. De verdachte zal op korte termijn naar Tsjechië worden overgebracht.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond twee mannen aangehouden omdat zij probeerden een fiets te stelen.

Rond 23.15 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen zich verdacht gedroegen in de omgeving van het winkelcentrum aan de Beneluxlaan. Ter plaatse zagen agenten een man geknield bij een fiets zitten. Een andere man stond op de uitkijk. De man 44 jaar uit Utrecht
- bij de fiets had voor een deel het achterwiel al losgedraaid. Hij werd aangehouden. Zijn maat 31 jaar uit Utrecht - die op de uitkijk stond werd eveneens aangehouden. Bij de mannen werden diverse gereedschappen aangetroffen.

Drie jongens aangehouden voor inbraak in een auto

UTRECHT Zondagavond heeft de politie drie minderjarige jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van een inbraak in een auto.

Door getuigen werd gebeld dat in de omgeving van het Schimmelplein een aantal jongens een inbraak in een auto hadden gepleegd. Aan de hand van de opgegeven signalementen kon de politie drie jongens allen 15 jaar uit Utrecht op de Schimmelstraat en het Wolff Dekenplein aanhouden. De politie onderzoekt of de jongens verantwoordelijk zijn voor de inbraak.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Maliebaan raakte zondagavond een bromfietsbestuurder ernstig gewond bij een aanrijding.

Een 62-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 21.40 uur op zijn snorfiets over de parallelweg van de maliebaan in de richting van de Snellenlaan. Door nog onbekende oorzaak kwam de man vermoedelijk in aanraking met een geparkeerde auto en ging onderuit. Door de val kwam hij ongelukkig met zijn hoofd tegen een metalen puincontainer aan. Hierdoor liep hij ernstig letsel aan zijn hoofd op en werd met spoed naar het UMC in Utrecht overgebracht.

De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding. Getuige(n) die iets van het ongeval hebben gezien worden gevraagd contact op te nemen met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.