Van Leeuwen Pipe and Tube Singapore krijgt contract voor Saudi Kayan Olefins Plant

23/06/2008 09:10

PR Newswire

SINGAPORE, June 23 /PRNewswire/ --

- Contractwaarde ruim USD 38 miljoen


- Levering van grote hoeveelheid koolstofstalen, roestvaststalen en gelegeerd stalen buizen, fittingen en flenzen


- Sterke reputatie op het gebied van levering van buismaterialen SINGAPORE, June 23 /PRNewswire/ --
Van Leeuwen Pipe and Tube (Singapore) Pte Ltd heeft het initiële contract ter waarde van ruim USD 38 miljoen in de wacht gesleept voor de levering van buizen, fittingen en flenzen van koolstofstaal, gelegeerd staal, roestvaststaal en incoloy voor het Saudi Kayan Olefins Plant project.

Met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan zes miljoen ton (petro)chemische producten behoort de Saudi Kayan Petrochemical Company tot de grootste spelers in de petrochemische industrie. De productiefaciliteit voor olefinen krijgt een capaciteit van 1.350.000 ton per jaar en wordt gebouwd op het krakercomplex van Saudi Kayan in Jubail Industrial City in Saudi-Arabië. Kellogg Brown & Root Singapore is bij dit project verantwoordelijk voor de engineering, inkoop en het constructiemanagement.

De afgelopen jaren heeft Van Leeuwen Pipe and Tube Singapore een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van levering van buismaterialen. Op basis van deze reputatie en haar bewezen expertise in de uitvoering van grootschalige projecten voor bekende internationale ingenieursbureaus en eindgebruikers, werd Van Leeuwen uitgekozen als de meest geschikte partner voor de inkoop, verzending, inspectie en aflevering van ten minste 15.000 ton buizen, fittingen en flenzen voor het Saudi Kayan Olefins Plant project. Dit project, waarbij Van Leeuwen Pipe and Tube Singapore zowel producten uit eigen voorraden als producten afkomstig van meer dan twintig fabrikanten gaat leveren, zal door de strikte planning een enorme uitdaging zijn.

Regiodirecteur Hans Weerstra over het contract: "Het is een verdere erkenning van de succesvolle strategie van Van Leeuwen om de energie-gerelateerde industrie wereldwijd ondersteuning te bieden door de levering van stalen buismaterialen en uitgebreide aanvullende diensten op het gebied van logistiek en projectmanagement."

Over Van Leeuwen Pipe and Tube

Van Leeuwen Pipe and Tube (Singapore) Pte Ltd is een dochteronderneming van de Van Leeuwen Buizen Groep BV, een internationaal opererende handelsonderneming in stalen buizen, buiscomponenten en afsluiters. Van Leeuwen werd in 1924 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Zwijndrecht. Het bedrijf is in vrijwel alle industriële sectoren actief. Momenteel telt de Groep 37 vestigingen verspreid over Europa, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. De Groep heeft meer dan 1.100 medewerkers en een jaarlijkse omzet van EUR 750 miljoen.
SINGAPORE, June 23 /PRNewswire/ --
Internet: http://www.vanleeuwen.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Petra van Zandvoort, Afdeling Corporate Communications, Tel: +31-78-6252321, E-mail: press@vanleeuwen.nl .






-