Gemeente Utrecht




2008 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
64 Vragen van de heer J.A. Kleuver
(ingekomen 20 juni 2008)


Schriftelijke vragen inzake besluitvorming beheer visie Amelisweerd

Evenals de meeste andere fracties heeft D66 op 19 juni de presentatie bijgewoond over de beheervisie landgoederen. Het heeft D66 verbaasd dat het College al vóór de presentatie van het rapport 'Noblesse Oblige' en het rapport van de Vrienden van Amelisweerd een brief aan de commissie Verkeer en Beheer heeft gestuurd met enkele cruciale standpunten over de toekomst van de landgoederen met het bos. D66 heeft hierover vragen. De vragen impliceren niet noodzakelijkerwijs een politiek waardeoordeel - het is mogelijk dat D66 de nu reeds gemaakte keuzes zal onderschrijven - maar wij zijn voor onze eigen oordeelsvorming wel nieuwsgierig naar de manier waarop het College zijn standpunt bepaalt. Bovendien werden enkele vragen uit het publiek niet beantwoord, die mogelijk interessant zijn.

1a: Wat is naar de mening van het college de taak en de functie van een klankbordgroep?

1b: Klopt het dat de klankbordgroep zeer verdeeld was en dat er mensen zijn weggegaan?

1c: Zo ja, waarover verschilde men in de klankbordgroep van gedachten?

1d: Hoe sterk is de invloed van de klankbordgroep geweest op de nu reeds door het College genomen besluiten?

2a: Met welk doel konden de bij de presentatie aanwezige belangstellenden/betrokkenen vragen stellen en meningen geven en hebben hun vragen en meningen nog invloed op de visie van het College?

2b: Zo ja, waarom had het College dan al op drie cruciale punten het oordeel klaar?

2c: Hoe kon het College al vóór de presentatie van de rapporten tot een oordeel komen?

2d: Heeft het College voor de presentatie van de rapporten met lobbyisten gesproken, welke invloed hadden zij op de besluitvorming en op welke terreinen heeft het College naar hen geluisterd?

3 Waarom is de beheervisie nu een advies aan het College geworden, in plaats van een stuk dat in opdracht van het College geschreven is dat als uitgangspunt dient voor toekomstig beleid?


---- --