Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB gepositioneerd als veelbelovend voor Record Management en Archivering volgens Gartner

Amsterdam, 23 juni 2008 ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, heeft een veelbelovende beoordeling heeft ontvangen. Deze notering staat vermeld in het Market Scope van Gartner voor Record Management en Archivering dat kortgeleden is verschenen. In het rapport wordt gesteld: Organisaties zouden de selectie van een record management en archiverings oplossing strategisch moeten benaderen. Dit is belangrijk aangezien het voor een lange termijn invloed heeft op de onderneming. Verder staat er: record management en archivering omvat het beheer van bewaar- en vernietigingstermijnen van documenten. Het reduceert het risico voor het verlies van content. Goede records management en archivering is een samenspel van mensen, processen en technologie.

Het ZyIMAGE Information Access Platform (IAP) is een compleet XML-gebaseerd systeem. Het is voorzien van een sterke basis voor het archiveren en op lange termijn beheren van essentiële informatie. Hierbij valt te denken aan gedigitaliseerde documenten, elektronische dossiers, e-mails met bijlagen en multimedia.

De gedetailleerde IAP kerntechnologie maakt het voor organisaties mogelijk om specifieke gegevens makkelijk te vinden. Verder hebben organisaties toegang tot die gegevens en zijn die te organiseren op een snelle, gemakkelijke en veilige manier, via een standaard browser. De gebruikers kunnen extra modules toevoegen om de vereiste oplossing te verkrijgen.

De ZyIMAGE Records Management en Archivering(RMA)-module biedt gebruikers volledige controle over alle informatie die bij een organisatie binnenkomt of een organisatie verlaat.

Deze module is één van de weinige RMA-tools die volledig voldoet aan de US DoD 5015.2-STD en de National Archives (PRO, UK). Dit zijn de standaarden voor de elektronische records management systemen (ERMS). Op basis van een fileplan stelt de ZyIMAGE-module gebruikers in staat om de inhoud van niet alleen het elektronische records te beveiligen en te behouden maar ook de structuur van hun context en tijd. Zo zijn de records controleerbaar en vergrendeld in hun definitieve vorm.

Gartner s Market Scope schat in dat s werelds recordmanagement markt in 2007 goed was voor ongeveer $ 400 miljoen aan softwarelicenties en onderhoud. Dat is een stijging van 30% vergeleken met het jaar daarvoor. Deze markt zal tussen 2008 en 2013 naar verwachting een jaarlijks groeipercentage van 25% hebben.

Market Scope schetst ook een aantal aannames met inbegrip van strategische planning. In 2013 zal 50% van alle Global 2000 bedrijven gebruik maken van de enterprise-wide records management oplossingen; in 2013 zal records management en archivering verder gaan dan het bestaande contentbeheer. Dit met betrekking tot bestanden opslaan, archivering en zakelijke toepassingen. En, in 2013 zal Discovery support tot de kerntaken behoren voor records management oplossingen.

Wij bevinden ons in een goede positie om een beduidend marktaandeel te veroveren. We zijn blij dat Gartner ons veelbelovend noemt in dit rapport , zegt Dr. Johannes Scholtes, President, ZyLAB Noord-Amerika LLC. Ondersteund door onze technologische ervaring en innovaties van de afgelopen 25 jaar, heeft onze Record Management Oplossing een aantal unieke voordelen. Bijvoorbeeld de mogelijkheden voor het opslaan van content in XML- of native bestandsformaten, integratie met zoek- en discoverymodules en het gebruiksgemak om de behoefte aan significante professionele dienstverlening te elimineren.

Voor meer informatie over ZyLAB s records management oplossingen, klantenreferenties en whitepapers: http://www.zylab.com/indexes/index_records_management.html

Over ZyLAB

ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB opgericht in 1983 is een toonaangevende leverancier van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina s gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen.

Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en applicaties. ZyLAB s Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.

Ingezonden persbericht