Ingezonden persbericht


De StorageLibrary-productfamilie is beschikbaar met 12, 24, 40 of 77 slots en levert gecomprimeerde capaciteit tot 123,2TB en prestaties tot 6,9TB/uur. De StorageLibrary-lijn is verder aantrekkelijk geprijsd en biedt veel waarde voor IT-managers die zoeken naar een schaalbare, betrouwbare en toekomstvaste back-up- en databeschermingsoplossing.

Exponentiële datagroei, steeds kortere back-upwindows, strenge eisen op het gebied van compliance en beperktere financiële middelen zijn dagelijkse uitdagingen voor veel bedrijven. Daardoor is de vraag naar betaalbare, betrouwbare en veilige back-upoplossingen groot. De StorageLibrary-productfamilie speelt hier optimaal op in dankzij hogere snelheid, meer capaciteit, hardware-encryptie en veel gebruiksgemak.

Het toevoegen van LTO-4 Half Height-drives aan onze StorageLibrary-productfamilie biedt klanten een duidelijk voordeel , zegt Bharat Kumar, vicepresident Marketing en Development van Tandberg Data. Naast meer capaciteit en betere prestaties biedt de productlijn klanten ook een duidelijk upgradepad waardoor de oplossing langer meegaat en de investeringen van de klant beschermd zijn. De StorageLibrary-productfamilie biedt hoge prestaties en is een toekomstvaste en schaalbare oplossing voor back-up en archivering.

De StorageLibrary T24

De StorageLibrary T24 is schaalbaar van een 12-slots autoloader tot aan een 24-slots library. Dat kan door een tweede magazijn toe te voegen. Dit biedt tot 38,4TB aan gecomprimeerde capaciteit.

De StorageLibrary T24 ondersteunt maximaal twee Half Height-drives of één Full Height-drive en is beschikbaar met LVD SCSI-, Fibre Channel- of SAS-connectiviteit. De oplossing biedt gecomprimeerde prestaties tot 1,7TB/uur. De StorageLibrary T24 is compleet uitgerust met onder meer aan barcodelezer, barcodelabels, webgebaseerd remote beheer, import/exportslot, rack mount kit en Symantec® Backup Exec QuickStart Edition-software.

De StorageLibrary T24 is ideaal voor gebruik in multiserveromgevingen. Het systeem ondersteunt de nieuwe beveiligingsmogelijkheden, waaronder encryptie en WORM (Write Once, Read Many). Daardoor kunnen klanten beter inspelen op storage- en compliance-eisen. Bestaande gebruikers van de StorageLibrary T24 met legacy LTO-drives kunnen hun LTO-drives makkelijk omwisselen voor nieuwe LTO-4 HH-drives. De library kan daarbij in het rack blijven. Met deze mogelijkheid beschermt Tandberg Data de investeringen van de klant en dringt het bedrijf de upgradekosten sterk terug. Klanten beschikken tegelijkertijd over meer capaciteit en snelheid dankzij de LTO-4-technologie.

StorageLibrary T40+ en T80+

De StorageLibrary T40+ combineert hoge capaciteit en prestaties in een schaalbaar 4U-formaat. Door zijn flexibele capaciteit, prestaties en ondersteuning van LVD SCSI-, Native Fibre Channel- en SAS-connectiviteit is de StorageLibrary T40+ bij uitstek geschikt voor middelgrote en grote storageomgevingen. De oplossing biedt tot 123,2TB aan gecomprimeerde capaciteit en prestaties tot 6,9TB/uur (gecomprimeerd). Capacity on Demand (COD) maakt het mogelijk om de capaciteit te verhogen als dat nodig is. Met Performance on Demand (POD) is het verder mogelijk om maximaal vier Full Height- of acht LTO Half Heightdrives toe te voegen. Het pass-thru-mechanisme stelt gebruikers in staat om verschillende units samen te stapelen. Zo is in te spelen op steeds zwaardere back-up- en archiveringseisen. De StorageLibrary T40+ biedt verder talrijke beheer- en onderhoudsmogelijkheden, zodat de downtime minimaal is.

LTO-4 Half Height

De nieuwe LTO-4 Half Height tape drive biedt een ingebouwde capaciteit van 800GB (1,6TB gecomprimeerd) en transfersnelheden van 120MB/sec(240MB/sec gecomprimeerd). De hogere capaciteit en snelheid verkorten de tijd die nodig is voor back-up en restore. Dat is een belangrijk voordeel voor bedrijven met toenemende storage-eisen en steeds kortere back-upwindows. Door twee Half Height-drives te installeren, kan de gebruiker de back-upsnelheid verdubbelen en zo de back-upwindow verder verkorten. De LTO-4 HH-drive is beschikbaar met SCSI- of SAS-connectiviteit.

De LTO-4-drive biedt talrijke mogelijkheden om de prestaties, betrouwbaarheid en het beheer te verbeteren. Dankzij ingebouwde hardware-encryptie op basis van de 256-bits Advanced Encryption Standard (AES) kan de LTO-4-drive versleutelde data direct naar een LTO Ultrium tapecartridge schrijven. Zo is de beveiliging van het opslaan en verzenden van data verder te verbeteren. De WORM-functionaliteit in de LTO-4-drive biedt gebruikers een kosteneffectieve en duurzame archiveringsoplossing. Door data langdurig op te slaan, zijn klanten in staat om te voldoen aan wet- en regelgeving op dit gebied.

Prijs en beschikbaarheid

De StorageLibrary-productfamilie met LTO-4 HH is per direct beschikbaar bij distributeurs en resellers van Tandberg Data. Prijzen variëren van ¬4.039,00 voor de StorageLibrary T24 (24-slots) met een Half Height LTO-4-drive (SCSI) tot ¬6.090,00 www.tandbergdata.com.

Over Tandberg Data

Tandberg Data is een vooraanstaande leverancier van databeschermingsoplossingen en ontwikkelt en distribueert hardware voor back-up en restore voor omgevingen met netwerkstorage en open systemen. Het bedrijf levert schaalbare oplossingen die inspelen op de complexe eisen van grote ondernemingen en mkb's. Tandberg Data is in 1933 opgericht en distribueert zijn producten via een select gezelschap van wereldwijde OEM-partners en distributeurs.

Ingezonden persbericht