Persbericht

Ordina krijgt ISO 27001-certificaat voor datamigraties

~ Eerste organisatie in Europa met certificaat voor informatiebeveiliging voor datamigraties ~

Nieuwegein, 23 juni 2008 - Ordina heeft als eerste organisatie in Europa een ISO 27001-certificaat ontvangen op het gebied van informatiebeveiliging voor datamigraties. Ordina kreeg het certificaat uit handen van British Standard Institute (BSI).

Om het certificaat te behalen, moet een organisatie aan strenge eisen voldoen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS). Na een intensieve periode van voorbereiding die meer dan een jaar in beslag nam, heeft de BSI het certificaat toegekend aan !T eXcellence, een business unit van Ordina die is gespecialiseerd in datamigratie.

Deze ISO 27001 standaard is met name bedoeld voor sectoren waar de beveiliging van gegevens van het grootste belang is, zoals in de financiële sector, de gezondheidssector, de openbare sector en de IT-sector. Wilchard Steenbakkers, principal consultant bij Ordina: Het certificaat biedt onze klanten de zekerheid dat hun gegevens goed worden beveiligd. De certificering heeft zowel betrekking op de aanpak van datamigraties, als om de veiligheid van de data zelf.

In Nederland zijn ongeveer 40 organisaties gecertificeerd door BSI en KEMA. Het certificaat heeft meestal betrekking op datacenters.

(209 woorden)