Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
23 juni 2008
nummer:
38
|                                                                              |
Capellenaren zeer tevreden over hulp in de huishouding

Capellenaren die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) gebruik maken van hulp in de huishouding zijn daarover zeer tevreden. De cliënten beoordelen deze hulp gemiddeld met het rapportcijfer 8.0. Dat blijkt uit een jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek dat in opdracht van de gemeente Capelle aan den IJssel door onderzoeksbureau SGBO is gedaan.

Uit het onderzoek blijkt verder dat cliënten tevreden zijn over de aanvraagprocedure bij het Wmo-loket. Zij beoordelen dit gemiddeld met een 7,5. Voorzieningen voor mensen met een lichamelijke beperking, zoals rolstoelen en aanpassingen in en om het huis, beoordelen cliënten met een 7,3. Het overgrote deel van de ondervraagden (ruim 90%) vindt dat de Capelse Wmo-ondersteuning echt helpt bij het langer zelfstandig kunnen wonen en het in de maatschappij kunnen blijven meedoen.

Uit een recent onderzoek van Movaris, het indicatieorgaan voor de Wmo in Capelle aan den IJssel, blijkt dat cliënten de aanpak, deskundigheid en werkwijze erg waarderen. Zo vindt 95% van de ondervraagde cliënten dat de adviseur van Movaris zich in voldoende mate of hoger, actief heeft opgesteld om tot een juiste advisering te komen. Movaris krijgt een 8,3 als gemiddeld rapportcijfer.

Burgemeester Joke van Doorne reageert verheugd op deze goede resultaten: "Het is goed nieuws na nog maar een jaar Wmo. Het geeft aan dat we op de goede weg zijn, maar het is belangrijk dat we ons blijven verbeteren." De gemeente Capelle aan den IJssel onderzoekt regelmatig wat burgers vinden van de aanpak en werkwijze van de gemeente. Zij is hiertoe ook verplicht omdat ze zich naar de gemeenteraad en burgers moet kunnen verantwoorden.

De volledige rapportage over het Capelse klanttevredenheidsonderzoek individuele Wmo-voorzieningen 2007 is te lezen op www.samenincapelle.nl. Het cliënttevredenheidsonderzoek onderzoek van Movaris is op te vragen of in te zien bij het Wmo loket.