Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vraag naar vliegtickets en vakanties stijgt met 50% na uitschakeling Nederlands Elftal Nederlander verwerkt Oranje-verlies met vakantiereis

Oosterhout - 23 juni 2008 - Nog geen vierentwintig uur na het verlies van Oranje op het EK tegen Rusland wil Nederland massaal op reis. Een vakantie doet het goed als pleister op de wonden. Sinds de vroege zondagochtend na de uitschakeling, wordt op internet flink gezocht naar vliegtickets en vakantiereizen. Bij CheapTickets.nl was het gisteren 50% drukker dan op een reguliere zondag. Vooral de strandvakantie is in trek.

Volgens Lex Beins, directeur van CheapTickets.nl, is het een gegeven dat Nederlanders wat langer wachten met boeken tijdens een groot voetbaltoernooi als het EK of WK. "Zolang Nederland meedoet, blijven Nederlanders liever thuis om de wedstrijden te volgen. Maar zodra Nederland eruit ligt, wil men op vakantie en dan het liefst last minute. Ook nu wordt er met name gezocht op vliegreizen met vertrek binnen enkele dagen. Nog net voor de grote zomervakanties op gang komen." Het gaat dan om mensen die niet afhankelijk zijn van de schoolvakanties. "Was het Nederlands Elftal verder gekomen, dan waren ze waarschijnlijk pas in september met vakantie gegaan. Maar nu willen ze alsnog weg, en dan bij voorkeur naar de zon. Er is veel vraag naar bestemmingen in Spanje en Griekenland."

Over CheapTickets.nl
Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week online reserveren. Goedkoop, gemakkelijk, overzichtelijk, snel én met een prima service. CheapTickets.nl is op deze manier uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van vliegtickets via internet. Bovendien is het op dit moment ook de snelst groeiende webwinkel in z'n soort. CheapTickets.nl biedt echter veel meer dan alleen tickets (lijndienst, low cost en charter), zoals een up-to-date overzicht van alle beschikbare lastminute vakanties en de mogelijkheid tot het boeken van hotelovernachtingen en autohuur in binnen- en buitenland. Altijd de beste deals.

CheapTickets.nl maakt onderdeel uit van de Beins Travel Group in Oosterhout. Van pionier in 1971 is Beins met 50 gespecialiseerde reisadviseurs onder één dak uitgegroeid tot een belangrijke speler in de reisbranche. CheapTickets.nl is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de International Air Transport Association (IATA). Zie ook www.cheaptickets.nl.

EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie/