Ingezonden persbericht


EMBARGO OP PUBLICATIE TOT MAANDAG 23 JUNI 17.00 UUR

PERSBERICHT

Loyens & Loeff 'Beste Werkgever 2008'

AMSTERDAM, 23 juni 2008 - Loyens & Loeff is vandaag winnaar van de Beste Werkgevers verkiezing 2008 geworden. Het kantoor scoort het hoogst op medewerkerstevredenheid in de categorie grote organisaties (meer dan duizend medewerkers). Met een 8,2 scoort Loyens & Loeff ver boven het cijfer van de gemiddelde Nederlandse organisatie. Het onderzoek Beste Werkgevers is samengesteld door Effectory en Volkskrant Banen op basis van representatief onderzoek onder 315 organisaties.

Pim Bertels, bestuursvoorzitter van Loyens & Loeff, noemt de vrijheid die elke medewerker bij het kantoor krijgt een zeer belangrijke factor. "Wij proberen onze medewerkers zo min mogelijk te hinderen met ambtelijke regeltjes. We houden hier al bij de selectie van onze mensen rekening mee, we willen graag mensen die deze individuele vrijheid en verantwoordelijkheid aankunnen. Dat, gecombineerd met inhoudelijk interessant werk voor grote, vaak internationale cliënten, leuke collega's en goede arbeidsomstandigheden, heeft volgens mij tot het uiteindelijke resultaat geleid."

Onderzoeksverantwoording Beste Werkgevers onderzoek 2008

Het Beste Werkgevers onderzoek is door Effectory en Volkskrant Banen ontwikkeld om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Ruim 1.700 organisaties hebben in 2007 en 2008 de kans gehad om deel te nemen aan het onderzoek. In totaal is bij 315 organisaties het onderzoek uitgevoerd. Niet eerder is aan zoveel medewerkers van zoveel organisaties gevraagd naar de mening over hun werk.

De gemiddelde respons van de 315 organisaties is 69%. Van de 315 deelnemende organisaties hebben 154 zich gekwalificeerd als Beste Werkgevers. Voor het vaststellen van de vier winnaars in het Beste Werkgevers onderzoek wordt een classificatie gemaakt naar bedrijfsgrootte (minder en meer dan 1.000 medewerkers). Voor beide categorieën is er een award voor de hoogste absolute score en de sterkste verbetering. Meer informatie: www.beste-werkgevers.nl

Over Loyens & Loeff

Loyens & Loeff is een onafhankelijke internationale dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden. Door de intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en, in Nederland, notarissen heeft Loyens & Loeff een unieke positie in de markt. Verschillende specialisten binnen één kantoor kunnen een vraagstuk vanuit meerdere invalshoeken behandelen. Cliënten merken daar de voordelen van: betere adviezen die efficiënter tot stand komen. Loyens & Loeff heeft wereldwijd meer dan 1.500 medewerkers, waaronder ruim 850 juridische en fiscale experts in zeven Benelux-kantoren en elf vestigingen in de belangrijkste internationale financiële centra. Daarnaast onderhoudt Loyens & Loeff voor internationale adviesvragen nauwe relaties met toonaangevende advocatenkantoren en belastingadviseurs in Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten. Meer informatie: www.loyensloeff.com.

Over Effectory

Sinds haar oprichting in 1996 is Effectory uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van managementinformatie. Meer dan 160 medewerkers houden zich hier dagelijks enthousiast mee bezig. Zij voorzien de top van het bedrijfsleven van medewerkersonderzoeken, klantenonderzoeken en managementrapportages. Met de informatie die hieruit voortkomt, kunnen opdrachtgevers hun prestaties verbeteren (www.effectory.nl).

Over Volkskrant Banen

Volkskrant Banen (krant, weekblad en website) is het grootste arbeidsmarktplatform voor hoger opgeleiden. Al meer dan vier jaar vallen alle arbeidsmarktgerelateerde activiteiten van de Volkskrant onder deze noemer. De website www.volkskrantbanen.nl is onlangs uitgeroepen tot de populairste carrièresite.