Groep Colruyt

23/06/2008

Groep Colruyt investeert 30 miljoen euro in Lot (Beersel)

Herwaardering industriële site creëert tot 700 banen

Vandaag hebben Vlaams minister-president Kris Peeters en burgemeester Hugo Casaer (Beersel) het officiële startschot gegeven voor de afbraakwerken van een verouderde industriële site in Lot (Beersel). De Groep Colruyt investeert er 30 miljoen euro in de bouw van twee nieuwe distributiecentra. Die zijn bestemd voor de opslag van non-food artikelen voor de enseignes DreamLand en ColliShop en leveren op termijn een potentieel van 700 arbeidsplaatsen. Binnenkort worden de stedenbouwkundige vergunningen aangevraagd.

In samenspraak met de gemeente Beersel wil de Groep Colruyt de sterk verouderde site naast het al bestaande Dreamland- en Collivery-distributiecentrum langs de Jozef Huysmanslaan in Lot nieuw leven inblazen. Het industriële pand (voorheen eigendom van nv Ingersoll Rand) en de terreinen liggen tussen de E19 (Brusselse Ring) en de spoorlijn Brussel-Halle. De oude industriële site zal weldra plaats kunnen ruimen voor een gloednieuw distributiecentrum van 35.000m² voor de vrijetijdswinkels van DreamLand. Daarnaast bouwt de Groep Colruyt ook een opslagruimte van 22.500m² voor de non-food bestelservice ColliShop. Samen goed dus voor 57.500m² en een investering van 30 miljoen euro. De eerste hal wordt in gebruik genomen eind 2009, de tweede in de loop van 2010.

Voorzitter Jef Colruyt: "Deze nieuwe distributiecentra laten de Groep Colruyt toe de komende jaren te blijven groeien. En voor de regio zal de opwaardering van deze verouderde site ongetwijfeld een nieuwe sociaaleconomische dynamiek op gang brengen. Dat zal ook leiden tot nieuwe aanwervingen."Colruyt wil er in een eerste fase alvast 340 extra krachten tewerkstellen. Op termijn is er potentieel voor 700 arbeidsplaatsen.

Minimum aan transportkilometers Als locatie is Lot bijzonder interessant voor de Groep Colruyt dankzij haar centrale ligging in België en de vlotte verbinding naar de Brusselse Ring, zonder extra belasting voor de nabijgelegen dorpskernen van Lot en Ruisbroek. Doordat de site dichtbij de andere Colruyt-distributiecentra in Halle en Ghislenghien gelegen is, kan Colruyt het aantal kilometers voor intern transport tot een minimum beperken, wat voordelig is voor het milieu en de mobiliteit in de regio. De site is bovendien gemakkelijk bereikbaar voor werknemers met het openbaar vervoer, met trein- en busstations in de onmiddellijke omgeving.

Duurzaamheid staat centraal in het ondernemen van de Groep Colruyt. Het staat dan ook vast dat men bij de bouw van deze nieuwe distributiecentra zo milieu-efficiënt mogelijk te werk gaat. Zo komen er ondermeer zonnepanelen op het dak.

Meer info
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tim De Meyer, persverantwoordelijke Groep Colruyt, op het nummer 02 360 10 40.