Gemeente Franekeradeel


PERSBERICHT

23 juni 2008

Zwart neemt afscheid van raad Franekeradeel

PvdA-raadslid Douwina Zwart neemt afscheid van de gemeenteraad van Franekeradeel. Haar functie voor de gemeente valt niet langer te combineren met haar gewijzigde, drukke baan. Zwart wordt in de raad opgevolgd door Freerk van der Hauw (61) uit Franeker.

Mevrouw Zwart was van 1998 tot en met 2002 en van 2006 tot heden raadslid voor de PvdA. Enkele maanden geleden heeft ze een andere functie gekregen, waardoor ze meer is gaan werken. Een fulltime baan, opgroeiende kinderen en gemeenteraadswerk gaan voor haar niet langer samen. Enige tijd geleden heeft ze de fractie en het afdelingsbestuur van de PvdA op de hoogte gesteld van haar aftreden en heeft ze nu officieel haar ontslag ingediend bij de gemeente. Tijdens de raadsvergadering in september zal zij afscheid nemen.

Freerk van der Hauw is de eerstvolgende op de kieslijst van de PvdA en is bereid gevonden mevrouw Zwart op te volgen. Van der Hauw, die bovenschoolse directeur in de gemeente Wûnseradiel en Bolsward is, zal tijdens de raadsvergadering in oktober worden geïnstalleerd als raadslid.