Ingezonden persbericht


Samen verbinden

"Iedereen doet mee in Noord-Holland Noord"

De economie in Nederland groeit. Dit gaat gepaard met een eveneens groeiende werkgelegenheid. Tegelijkertijd blijkt er sprake te zijn van een onnodig grote arbeidsreserve. Simpel gezegd: de mensen zijn er wel, maar niet op de juiste plaats of ze voldoen niet aan de eisen die werkgevers aan hen stellen. Het is daarom van groot belang vraag en aanbod effectief op elkaar af te stemmen en met elkaar te verbinden. Dat gebeurt op maandag 23 juni tijdens de Regiowerktop Noord-Holland Noord. Deze bijeenkomst vindt plaats bij HDC Media, uitgever van het Noordhollands Dagblad te Alkmaar en duurt van 15.00 tot 18.00 uur.

Vragen die tijdens de Regiowerktop aan bod komen zijn: hoe voorkomen we structurele personeelstekorten? Wat is hierin de rol van het bedrijfsleven, de overheden en de onderwijsinstellingen? Hoe en vooral waar kunnen ondernemers hun vraag duidelijk maken en wat moeten gemeenten, CWI, UWV en scholingsinstellingen doen om adequaat op die vraag in te spelen? En vervolgens: hoe kunnen we het organiserend vermogen van de betrokken partijen resultaatgericht vormgeven in de regio Noord-Holland Noord?

Staatssecretaris Aboutaleb zal het landelijke beleid toelichten. Middels een aantal thematafels krijgen de aanwezige regionale arbeidsmarktpartijen binnen Noord-Holland Noord ruim de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en de eigen thematiek onder de aandacht te brengen. Verder willen we betrokken partijen stimuleren tot verdere samenwerking en wordt aan het einde van de dag een aanzet tot een regionaal actieprogramma ondertekend.

Op de site www.regiowerktop.nl kunt u zien wat er bereikt is op de eerder georganiseerde regiowerktoppen. De regiowerktop Noord-Holland Noord is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wordt georganiseerd door het Kennis- en Adviescentrum RPA-NHN, de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Den Helder, CWI, UWV, de Kamer van Koophandel Noordwest Holland, COLO en de onderwijsinstellingen in Noord-Holland Noord.

Programma

Dagvoorzitter: Jacobine Geel

Ontvangst en welkom
14.30 uur: Ontvangst
15.00 uur: Opening door dagvoorzitter Jacobine Geel 15.05 uur: Welkomstwoord door mevrouw ir. Rian van Dam, wethouder Werk van Alkmaar en voorzitter van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord

Toelichting landelijke afspraken
15.15 uur: Interview met de heer A. Aboutaleb, staatssecretaris ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Regionale invulling
15.30 uur: Een voorbeeld van regionale invulling/verbinding vraag en aanbod door Arthur Helling
15.40 uur: Reactie van en korte discussie met de 3 O's (ondernemers, onderwijs, overheid) 16.00 uur: Pauze
16.15 uur: Start thematafels*
17.15 uur: Einde thematafels, voorzitters rapporteren aan dagvoorzitter

Terugkoppeling en afsluiting
17.25 uur: Toelichting actieprogramma Noord-Holland Noord + ondertekening 17.45 uur: Afsluitend gesprek met de staatssecretaris 18.00 uur: Netwerkborrel