Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Den Haag, 19 juni 2008

De bouw van de spectaculaire zandsculptuur op het Buitenhof in Den Haag met als thema

DEN HAAG, INTERNATIONALE STAD VAN VREDE EN RECHT

is in volle gang. De zandsculptuur laat de skyline van Den Haag zien, aangevuld met de moderne architectuur van het - deels nog te bouwen - nieuwe centrum, waaronder het indrukwekkende New Babylon. Tevens worden prominente Haagse gebouwen in zand gereproduceerd zoals Madurodam, de Grote Kerk, het Oude Stadhuis, de Koninklijke Schouwburg, Paleis Noordeinde en de Ridderzaal. Prominent op de voorgrond komt het Vredespaleis, als internationaal symbool van Vrede en Recht.

De sculptuur heeft een afmeting van 22 meter lang, 7 meter breed en een aantal toppen van maar liefst 6,5 meter hoogte. In totaal wordt 310 ton speciaal sculptuurzand gebruikt door de 14 internationale zandkunstenaars die vanaf donderdag 19 juni t/m donderdag 26 juni de sculptuur vorm geven. Dit zogenaamde 'carven' is een bijzondere publieksattractie.

Op maandag 23 juni om 17.45 uur wordt de zandsculptuur officieel overgedragen aan de wethouders Frits Huffnagel en Marnix Norder van de gemeente Den Haag. De sculptuur zal in de avonden sprookjesachtig worden verlicht en is tot 31 augustus vrij te bewonderen door het publiek. Naar verwachting zullen meer dan 200.000 mensen deze speciale attractie in de Haagse binnenstad bezoeken.

De bouw van de sculptuur wordt gerealiseerd door de Zandacademie en gesponsord door de Gemeente Den Haag, Miniatuurstad Madurodam, SNS Property Finance, Fortress en de WSSA (World Sand Sculpting Academy).

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht