Mobillion partner van nieuwe online paarden-community HorsUs

Mobillion levert interactieve videoplayer voor uploaden van zelfgemaakte paardrijdfilms

Ede, 23 juni 2008 - HorsUs is een nieuw online platform waar 1,2 miljoen paardenliefhebbers hun passie voor paarden en buitenleven delen. Mobillion, specialist in het faciliteren van online communities, levert voor deze paarden-community www.horsus.nl een videoplayer speciaal gericht op user generated content. Daarnaast faciliteert Mobillion alle mobiele diensten die gekoppeld zijn aan de website zoals het ontvangen van alerts en het posten op weblogs via sms en mms en diverse mobiele download diensten zoals paarden-ringtones.

HorsUs is de plek op het internet voor paardenliefhebbers. Naast het laatste nieuws uit de paardensport, tips van bekende ruiters of de 'horseypedia', de online schat aan paardeninformatie, is het mogelijk om een profiel van ruiter, paard en/of manege aan te maken. Deze vorm van user generated content vormt een belangrijk onderdeel van de site. Zo is het mogelijk onderling ervaringen uit te wisselen, tips van topruiters te krijgen en eigen films te uploaden.

Interactive Videoplayer
Voor het uploaden van zelfgemaakte filmpjes maakt HorsUs gebruik van de Interactive Videoplayer van Mobillion. Deze videoplayer is volledig geïntegreerd in de site, waardoor eigen branding behouden blijft. Ook het probleem van conversie van de aangeleverde content behoort met deze videoplayer tot het verleden. Of het materiaal nu via internet of mobiele telefoon wordt geupload, alle bestandstypen worden automatisch geconverteerd tot filmbeelden van hoge kwaliteit. Tevens streamt en host Mobillion deze multi-channel video-oplossing. Daarnaast faciliteert Mobillion de live video streams van HorsUs bij belangrijke paardenevenementen.

Volgens Menno Meijer, CEO van HorsUs was de behoefte voor een overkoepelend platform voor paardenliefhebbers groot. "Met HorsUs bieden we niet alleen een schat aan informatie over allerlei paardenaangelegenheden, maar creëren we tevens een social platform voor paardenliefhebbers." Volgens Meijer is de animo groot, mede dankzij het gemak waarmee leden zelf informatie kunnen toevoegen. "User generated content is essentieel voor het succes van HorsUs. Iedere vorm van interactie wordt beloond met fillies, het spaarsysteem voor korting op artikelen in de webshop. Door deze beloning wordt de interactie tussen leden onderling ook veel groter. Mobillion biedt ons een videoplayer met eigen branding, wat de merkbeleving van HorsUs bevordert. Daarnaast verzorgt Mobillion de hosting en streaming voor ons."

Mobiele diensten
Naast de Interactive Videoplayer levert Mobillion tevens diverse mobiele diensten. Zo is het via de website mogelijk om paarden ringtones, wallpapers, screensavers en games voor je mobiele telefoon te bestellen. Dit aanbod van 'mobile fun' wordt regelmatig aangepast aan de laatste paardentrends. Ook handelt Mobillion al het sms- en mms-verkeer voor de HorsUs-site af. Zo kunnen leden van de community per sms geïnformeerd worden over de laatste nieuwtjes en per sms en mms zelf verslag doen van bijvoorbeeld het concours waar ze zijn.

"Voor ons was het van belang met een solide partij in zee te gaan, die, zeker in de wereld van mobiele diensten, volgens een bepaalde 'fatsoenscode' handelt. Al snel bleek dat Mobillion de juiste partij was. Zowel technisch als conceptueel beschikken ze over de juiste capaciteiten en daarnaast is het ook nog eens prettig samen te werken met Mobillion", aldus Meijer.


---------

Over HorsUs
HorsUs is een nieuw online platform waar 1,2 miljoen paardenliefhebbers hun passie voor paarden en buitenleven kunnen delen. Naast het laatste nieuws uit de paardensport, tips van bekende ruiters of de 'horseypedia', de online schat aan paardeninformatie, vormt horsUs een online paarden community voor een hele brede doelgroep van paardenliefhebbers. Binnen dit sociale platform kunnen leden zelfgemaakte films uploaden, ervaringen uitwisselen of tips van bekende ruiters krijgen. Voor meer informatie: www.horsus.nl.

Over Mobillion
Mobillion ontwerpt, ontwikkelt en beheert mobiele diensten en internetomgevingen voor profit en non-profit organisaties om communicatie en interactie te vergemakkelijken, te verbeteren en te versterken. Hierbij wordt interactie tussen mensen onderling (communities), tussen bedrijven en klanten (marketing) en tussen overheid en burgers vergroot. De oplossingen bestaan uit in-house ontwikkelde SMS, MMS en 090X diensten, mobile marketing en social media oplossingen, waarbij de mogelijkheden van de mobiele telefoon en internet optimaal worden benut. Mobillion B.V. heeft 28 medewerkers en is 100%-deelneming van Telegraaf Media Groep N.V. Voor meer informatie: www.mobillion.nl.