Ingezonden persbericht


Persbericht

23 juni 2008

De Schippertjes `Beste Schatzoekteam 2008'

LIGAventure Buitenspeel Avontuur leidt tot donatie voor voetbalclub

Zaterdag 21 juni jl. kwamen 200 kinderen uit het gehele land in actie op forteiland Pampus om tijdens de eerste editie van het LIGAventure Buitenspeel Avontuur te strijden om de titel `Beste Schatzoekteam 2008'. Host, zangeres en presentatrice Sita zorgde ervoor dat de jonge avonturiers, vier per team, enthousiast en onvermoeibaar op zoek gingen naar de schat. Om zo veel mogelijk munten te verzamelen, was het belangrijk om samen zo snel mogelijk `kogels' te verplaatsen, op tactische wijze het spinnenweb te beklimmen en slim de cryptische puzzels op te lossen. Dit alles in en rondom het historische fort van Pampus. Aan het einde van de dag gingen de drie teams met de meeste munten met elkaar de eindstrijd aan. Na een bloedstollende finale mogen De Schippertjes uit Kerkdriel zich het `Beste Schatzoekteam 2008' noemen. Hun schat bestaat uit mooie prijzen, inclusief een geldbedrag van u 1000,- dat naar hun voetbalvereniging DSC Kerkdriel gaat. Team HH2 uit Hilversum en Koen Kampioen uit Molenhoek werden tweede en derde en kregen ook stoere prijzen en een cheque. HH2 won u 750,- voor Scouting Hilfertheem Hilversum, Koen Kampioen verdiende u 250,- voor de Johan Cruijff Foundation. Bij hun inschrijving moesten de teams aangeven voor welk doel zij wilden spelen. Ze hadden daarbij de keus uit hun eigen sportclub of één van de drie vooraf geselecteerde goede doelen.

LIGAventure gaat door!
Met het gespeelde Buitenspeel Avontuur op Pampus is het schatzoeken nog lang niet voorbij. Schatzoekers kunnen op de site van LIGAventure terecht om een spannende game met zes verschillende levels te spelen. En op 4 oktober a.s., tijdens Wereld Dierendag, zijn de rollen omgedraaid: in plaats van zelf schat te zoeken, verstoppen jonge avonturiers in Ouwehands Dierenpark Rhenen schatten waar diverse dieren naar gaan zoeken. Meer informatie is te vinden op LIGAventure.nl

Over LIGA
LIGA kent in Nederland een lange historie. De eerste babybiscuits zijn sinds 1923 op de markt. Inmiddels is LIGA ook bekend van de merken MilkBreak, EverGreen, FruitKick, Continue en YoBreak. LIGA is onderdeel van LU, General Biscuits Nederland B.V.

Noot voor de redactie /