Persbericht 23 juni 2008

Minister Donner brengt bezoek aan Audax

Op maandag 23 juni brengt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een bezoek aan het Gilzense mediabedrijf Audax om haar sociaal beleid in de praktijk te ervaren.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een aantal regelingen in het leven geroepen om bijstandsgerechtigden, mensen met een WAO, WAZ of Wajong regeling aan het werk te helpen. Dit gaat in de toekomst ook voor langdurig werklozen gelden. De minister wil door werkbezoeken ervaren hoe deze regelingen in de praktijk werken. Aangezien Audax, en in het bijzonder haar logistieke dochtermaatschappij Media Logistics, veel doet aan reïntegratie van werknemers is ons bedrijf een ideaal praktijkvoorbeeld voor de minister.

Jan Pieter Hendrik (Piet Hein) Donner (Amsterdam, 20 oktober 1948) is een Nederlands politicus. Hij was van 2002 tot 2006 minister van Justitie in de kabinetten Balkenende I, II en III. Op 21 september 2006 trad hij af naar aanleiding van het rapport van de Onderzoeksraad voor veiligheid over de Schiphol. Op 30 november 2006 werd hij lid van de Tweede Kamer. Op 22 februari 2007 werd hij minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet Balkenende IV. (Bron: Wikipedia)

Audax is een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven, verspreiden en retailen van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax- complex in Gilze worden wekelijks circa 3 miljoen exemplaren tijdschriften, Nederlandse en buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen verzonden.

(einde persbericht)



Audax