Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 22 juni 2008

Geen popcorn maar tennissfeer in Dutch Openlucht Theater

Ondernemers halen Dutch Open naar de binnenstad

Shoppen of stappen in Amersfoort en tegelijkertijd van Dutch Open genieten? Dit jaar kan dat! Op het Onze Lieve Vrouwe Plein staat van zaterdag 12 tot en met zondag 19 juli een gigantisch scherm, waarop alle wedstrijden live te zien zijn. Door hechte samenwerking tussen Dutch Open Tennis en de horeca en winkeliers van de binnenstad is het eerste Dutch Openlucht Theater een feit.

's Morgens ga je uitgebreid shoppen, daarna strijk je neer op een terras en ga je onder het genot van een drankje een van de spannende tenniswedstrijden bekijken. Of je gaat 's avonds stappen en kijkt dan vanaf het terras naar een leuke speelfilm. Dat is het beeld dat de organisatoren van het Dutch Openlucht Theater voor ogen hebben. 'We proberen al een aantal jaren om het Dutch Open Tennistoernooi, dat voor Amersfoort een belangrijk evenement is, ook in de binnenstad te laten leven', legt Brigitte van Stokkum van Binnenstad Management Amersfoort, een van de initiatiefnemers van dit project, uit. 'Tot nu toe organiseerden wij acties in de winkels, waarbij consumenten bijvoorbeeld entreekaarten konden winnen. Dit jaar wilden we iets anders, iets dat echt op zou vallen. Met het Dutch Openlucht Theater leggen we letterlijk een verbinding tussen Sportpark de Bokkeduinen en de binnenstad.'

Op het scherm, dat tegen de Onze Lieve Vrouwe toren aan is bevestigd, is de hele dag iets te zien. Het hoofdprogramma wordt natuurlijk gevormd door de live registraties van de wedstrijden, maar daarnaast is er ook het Dutch Open Journaal te zien. 'Een ideale kans om iedereen die nog nooit op het toernooi is geweest enthousiast te maken zelf eens langs te laten komen', meent Rik van Vliet, woordvoerder van Dutch Open. ' De sfeer van het toernooi willen we op het plein proberen laten imiteren. Het toernooi richt zich hierbij voornamelijk op "family and friends"'. Het avondprogramma wordt, als er geen wedstrijden zijn, verzorgd door Het Nederlands Film Festival in samenwerking met het Onze Lieve Vrouwe Theater. Zo worden er bijvoorbeeld leuke speelfilms vertoond of aankondigingen van films die binnenkort gaan verschijnen. Ook de horeca doet volop mee aan dit project. Op het plein worden extra zitelementen geplaatst, zodat iedereen vanaf de terrassen en vanaf elke plek op het plein goed zicht heeft op het scherm.

Het Dutch Openlucht Theater is een uniek initiatief van de Stichting Binnenstad Management Amersfoort, Amersfoort City Marketing en Dutch Open Tennis, in samenwerking met de horeca en winkeliers van de binnenstad Amersfoort.

Noot voor de redactie (