Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leerlingen KA Etterbeek exploreren hun talenten en onderscheiden zich

Een gemotiveerd lerarenkorps helpt hen daarbij.

Wij geloven dat de samenleving groeit door de gedrevenheid van individuen. Daarom zetten wij de leerlingen aan om hun talenten te ontdekken. Wij trachten ook de zin voor vervolmaking, het passievol bezig zijn en het verlangen om voortdurend te willen leren, te stimuleren. Dat is eigen aan ons pedagogisch project. De leerkrachten van het KAE stuwen hun leerlingen in hun zoektocht naar hun individuele talenten.

We bieden onze leerlingen dan ook de kans zich te meten met hun leeftijdsgenoten. Velen gingen deze uitdaging aan. Wij feliciteren hen graag voor deze (studie)attitude. Deelnemen op zich is fijn, maar het feit dat er ook knappe resultaten behaald werden én prijzen weggekaapt, is bijzonder. Zeker als u weet dat de school geen bijkomende inspanning levert om leerlingen - enkel met het oog op een hoge score - voor te bereiden op olympiades en wedstrijden.

Langs deze weg willen wij graag onze appreciatie tonen voor onze leerlingen. Wij maken van de gelegenheid gebruik om ook de inzet van alle leerkrachten die hen in de loop van de jaren begeleidden, in de verf te zetten.

"Men hoeft niet te hopen om iets te ondernemen, noch te slagen om te volharden"

Willem de Zwijger

Op het gevaar af enkele prestaties en leerlingen te vergeten:

Wedstrijd Drik Frimout 2008:
Yannick Van Uffelen, Julien Smolders en Antoine Hoeffelman leerlingen van 6WEWI namen deel aan de GO! - wedstrijd Dirk Frimout 2008 met het project "ZEP - Zero Emission Project". Zij wisten zich te plaatsen bij "the final 9". Op woensdag 25 juni verdedigen zij hun project. Wij duimen voor hen.

Namen deel aan de BBC Public Speaking Awards.:
Mojisola Adegbile (5GRWI)
Margaux Van Uytvanck (6GRLA)
Deirdre Westgeest (6GRMT)

Haalde de halve finale van de BBC Public Speaking Awards.: Mojisola Adegbile (5GRWI)

Namen deel aan de Geo-olympiade 2008:
Alex Hermans (5TOER), Margot Vandemeulebroek (5ECMT3), Arno Van Vlierberghe (6LAMT), Yasmin Van Der Heyden (6LAMT), Pieter Van Den Broeck (6GRLA), Julie Van Soest (6GRLA), Antoine Umbrain (6WESP), Julien Smolders (6WEWI) en Antoine Hoeffelman (6WEWI).

Journalistenwedstrijd georganiseerd door het Davidsfonds: Margaux Van Uytvanck (6GRLA) behaalt de eerste prijs in de categorie 16+ met haar verhaal 'Koffie met extra slagroom' in de regionale deelwedstrijd Brussel Noord-West en behaalt zo haar ticket voor de grote finale.

Haalden de tweede ronde van de Junior Wiskunde Olympiade 2008: Cyrus Bohn (4GW), Nicolas D'Hondt (4GW), Louis Dehennin (4GW), Elias Goossens (3LWA), Marius Petitzon (3GW) en Maxime Vande Vyver (4LWB)

Haalden de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade 2008: Felix Petitzon (5LAWI), Thomas Ramon (, Guillaume Smolders (5LAWI), Yannick Van Uffelen (6WEWI) en Lien Vanden Heuvel (6LAWI)

De beste spellers in het groot KAE-dictee:
6de jaars:Lien Van den Heuvel(6LAWI), Sofie Vervloet (6GRWI) en Marie Le Moine (6LAWI) 5de jaars: Sarah Violon (5WEWI), Douglas De Laet (5GRLA) en Yann Lietaer (5ECMT5) 4de jaars: Florian Dubois (4EW), Sara Pallemaerts (4GL) en Gilles Gryson (4LWB) 3de jaars: Areg Navasartian (3LWA)
2de jaars: Helix Van Leynseele (2G), Lisanne Abts (2G) en Aimo Buelinckx (2G)
1ste jaars: Aron van Driessche (1C)

Gedichtenwedstrijd n.a.v. Dag van de Poëzie:
Anissa Farouni (2C) ontroerde met een bijzonder mooi gedicht.

Sleepten een prijs in de wacht op het dictee van het Davidsfonds voor het Brussels Gewest: Areg Navasartian (3LWA)
Nanou Frederickx (2E)
Sylke Pijpen (1F)

Publicatie van een artikel op de website 'Het Kapersnest': Naar aanleiding van het bezoek van dichter Peter Holvoet-Hanssen schreven Gwen Vierhout (6LAMT), Arno Van Vlierberghe (6LAMT) en Matteo Schuer (6LAMT) een artikel dat verscheen op zijn website 'Het Kapersnest'.

Nederlandse zwemkampioenschappen voor junioren:
Jovanna Koens (1B) is een uitzonderlijk getalenteerde en gedreven zwemster. Zij heeft al enkele nationale records op haar naam en rijgt de medailles en onderscheidingen aan elkaar: 1ste op de 50m, 100m, 200m, 400m en 800m crawl. 1ste op 200m wisselslag en 1ste op 2 estafettes: 4x100m en 4x200m crawl. Bovendien behaalde zij 3 maal brons: 100m schoolslag, 200m rug en estafette: 4x100 wissel. Niet te verwonderen dat Jovanna ook de Speedo-prijs voor de beste prestatie van alle meisjes geboren in 1995 in de wacht sleepte.

Haalden de tweede ronde van de Fysica Olympiade 2008: Yannick Van Uffelen (6WEWI), Stefan Vet (6WEWI), Antoine Hoeffelman (6WEWI) en Félix Petitzon (5LAWI)

Haalde de finale van de Fysica Olympiade 2008:
Félix Petitzon (5LAWI)

Essaywedstrijd in het kader van Nano Nu Technologie Festival: Er werd een essaywedstrijd georganiseerd door het Vlaams Instituut voor Wetenschappelijk en Technologisch Aspectenonderzoek. Uit 126 geselecteerden werden er 10 laureaten aangeduid, waaronder 3 leerlingen van het KAE; Margaux Van Uytvanck (6GRLA) en Deirdre Westgeest (6GRMT) kregen een eervolle vermelding. Gwen Vierhout (6LAMT) werd 4e en kreeg een speciale prijs voor 'het beste verhaal'.

De leerlingen van 5TOER haalden de pers:
In Het Laatste Nieuws van 10/11/2007 en De Zondag van 11/11/2007 werden de leerlingen van 5TOER geroemd voor het stijlvol onthaal op de plechtige inhuldiging van het nieuw schoolpaviljoen 'De Regenboog' te Grimbergen in aanwezigheid van minister Frank Vandenbroucke.

SVS zaalvoetbalcompetitie:
Twee van onze teams schitterden in de 1ste ronde, stootten door naar de 2de ronde en strandden dan op een eervolle 2de plaats. Fabien Rousseau (2B), Mohammed Amouh (2C), Ozan Gôkce (2B), Jonathan Velasquez (1E) en Evangelos Lolos (1D) vormen de kern van onze miniemenploeg. Farid Amiri (4WS), Sven Vandervoort (4LWA), Gilles Gryson (4LWB), Chems Mezzour (4ETA), Anthony Ingenito (3WS), Wout Van Essche (3WS), Bram Demeersman (4EW) en Maxime Vande Vyver (4LWB) zijn de onverzettelijke cadetten.

Eureka's wedstrijd:
Laurent Vandervelde, Noé Falletta, Maxime Vandevyver, Camille Trachet, Florian Dubois en Bram Demeersman leerlingen van 4LWB en 4EW deden mee aan de Eureka's wedstrijd met het project 'tril je even met ons mee' en werden genomineerd in de categorie '2de graad'.

Wij brengen tot slot ook hulde aan de tientallen leerlingen die het podium trotseerden tijdens het leerlingenfestival, onze toneelavonden en de Dag van de Democratie (Breendonk). Zij verrasten en vergasten hun publiek met zang-, dans-, muziek- en acteerprestaties.

Koninklijk Atheneum - Edmond Mesenslaan 2 1040 Etterbeek - www.kaetterbeek.be