Gemeente Utrecht

Eerste Utrechtse Veteranendag op maandag 23 juni 2008

De gemeente Utrecht organiseert dit jaar voor het eerst een dag voor alle Utrechtse veteranen. Ruim 1000 oud-militairen zijn door het college van burgemeester en wethouders van Utrecht uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst op maandag 23 juni 2008 in het Nederlands Spoorwegmuseum.

De eerste landelijke Veteranendag vond plaats in Den Haag op 29 juni 2005. In navolging daarvan zijn de gemeenten in ons land opgeroepen om ook op lokaal niveau een dergelijke bijeenkomst te organiseren. Utrecht voldoet graag aan dit verzoek. De bijeenkomst is bedoeld om de prestaties van oud-militairen onder het voetlicht te brengen en om uitdrukking te geven aan onze waardering voor hun inzet. Uitgenodigd zijn alle veteranen die zijn ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea, evenals de jongere veteranen die hebben deelgenomen aan internationale vredesmissies in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan.

Programma
16.00 uur Ontvangst gasten in Wereld 4 van het Nederlands Spoorwegmuseum. 16.00 uur Overhandiging boekje van Stichting Indië-Monument aan Burgemeester Wolfsen (Wachtkamer 1e en 2e klasse ).
16.30 uur Welkomstwoord door de burgemeester van Utrecht, mr. A. Wolfsen. 16.45 uur Presentatie door Lkol drs E.H. Haitsma, Commandant 50 Natresbataljon met als thema: Adaptatieprogramma Kreta na uitzending Afghanistan. 17.00 uur Informeel samenzijn. De gasten wordt gelegenheid geboden het museum te bezichtigen. 18.00 uur Einde van de bijeenkomst

Noot voor de media
U bent van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeente Utrecht, Kabinet en externe betrekkingen, Claudia Prins, 030 - 286 1591. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Hoofd Kabinet, Hans Kuperus, 030 - 286 10 41.