IBM en BDNA slaan handen in mekaar


BDNA ondersteunt CIO met continu inzicht en analyse

Brussel/Amsterdam, 20080623 -- BDNA Corporation, toonaangevend leverancier van oplossingen voor inzicht in en analyse van IT-infrastructuren, en IBM Belgium hebben een multinationale verkoopsovereenkomst getekend. Zo zal IBM Global Services zijn klanten de software van BDNA aanbieden als een geïntegreerde managed service. BDNA geeft IBM-klanten in enkele dagen tijd een nauwkeurig en zeer gedetailleerd inzicht in hun IT-omgeving, aangevuld met informatie uit de unieke productcatalogus met meer dan 100.000 referenties. Daarnaast wordt de oplossing van BDNA ook gebruikt om tijdens de implementatie van optimaliseringsstrategieën continu de geboekte vooruitgang in kaart te brengen.

De daaropvolgende analyse verschaft CIO's onmisbare informatie om toezicht uit te oefenen op de IT-optimaliseringsstrategie, ze te meten en te rapporteren. Dit omvat bijvoorbeeld de standaardisering en consolidatie van hardware en software of het gebruik maken van virtualisatietechnologie om kosten te besparen. De meeste CIO's en hun teams staan onder aanzienlijke druk om de kosten te laten dalen en tegelijkertijd het serviceniveau te laten stijgen.

"Onze klanten hebben behoefte aan een service waarmee ze snel en eenvoudig hun technologieomgeving kunnen evalueren op een continue basis, en waarmee ze een strategie kunnen uitdenken om datgene wat ze al in huis hebben te optimaliseren", zegt Bart van Den Daele, directeur Belgium/Luxemburg van IBM Global Services. "De samenwerking met BDNA stelt ons in staat om de nodige data te vinden en om gebruik te maken van de analytische capaciteiten van de sofware om de klant aanbevelingen te doen. Het geheel wordt voorgesteld in een zeer overzichtelijk formaat, zodat de CIO de informatie op een verstaanbare manier kan overbrengen naar de rest van het management."

"Om IT goed te managen, moet men continu informatie verzamelen en analyseren", zegt Eric Faurisson, Europees algemeen directeur van BDNA. "Door regelmatig momentopnamen te maken die relevant zijn voor optimaliseringsinitiatieven kan de CIO goals en targets vastleggen, de vooruitgang meten en acties nemen die gebaseerd zijn op feiten en niet op meningen. De beschikbaarheid van relevante en accurate informatie op elk managementniveau is cruciaal voor het succes van zulke projecten."

Over BDNA
BDNA stelt BDNA Insight voor, een oplossing die CIO's toelaat om hun IT-infrastructuren te managen en te analyseren. De oplossing berust op drie belangrijke differentiators: een gepatenteerde, agentless technologie die de IT assets van een onderneming identificeert, een productcatalogus met gedetailleerde informatie over de soft- en hardware van alle IT-leveranciers en een multidimensionale analyse- en rapportagetool. BDNA Insight stelt CIO's in staat om ruwe data te identificeren, te verzamelen en te verbeteren, en om deze te analyseren zodat ze de IT-infrastructuur en het management ervan kunnen optimaliseren. BDNA's klantenbestand telt multinationals als ENEL, KPN, Lockheed Martin, Motorola, Telecom Italia en US Army. Voor meer informatie, surf naar www.bdna.com

Over IBM België
IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie. Door de inzet van het potentieel binnen IBM en Business Partners kan IBM een breed scala van diensten, oplossingen en technologieën aanbieden waarmee de klanten innovatie kunnen stimuleren. Meer info op: www.ibm.com/be





BDNA