Jury Prijzen der Brabantse Letteren 2009 bekend


Aanmelden kandidaten nog mogelijk tot 1 augustus

TILBURG, 20080623 -- De jury van de vierde editie van de Prijzen der Brabantse Letteren is bekend. LiBra, het Literair Informatiepunt Brabant dat de Prijzen organiseert, heeft drie zeer ervaren en deskundige personen uit het (Brabantse) literaire veld bereid gevonden om de boeken op de kandidatenlijst, inmiddels 42 titels lang, te lezen en te beoordelen. Boeken die voor de Prijzen in aanmerking komen kunnen nog tot 1 augustus aanstaande worden aangemeld.

De jury voor de Prijzen der Brabantse Letteren 2009 bestaat uit:

- Piet Calis, literatuurhistoricus en Vondel-biograaf;

- Stijn van der Loo, schrijver en winnaar Schrijversprijs der Brabantse Letteren 2005;

- Mieske van Eck, kunstredacteur en columnist van het Brabants Dagblad en antiquaar.

De jury kiest het beste Brabantse boek van 2007/2008 en reikt daarnaast de Wentelprijs uit, een extra prijs voor een boek dat de jury speciaal opvalt. Ook het publiek kiest zijn favoriet: in november gaat de Publieksprijs van start, waarbij lezers kunnen stemmen op een boek van de kandidatenlijst. De schrijver van het beste Brabantse boek ontvangt een geldprijs van ¤ 5.000,--, de winnaar van de Wentelprijs ¤ 2.500,-- en de winnaar van de Publieksprijs ¤ 1.000,--.

Voor de Prijzen der Brabantse Letteren komen schrijvers in aanmerking die in 2007 of 2008 een zelfstandig literair werk uitbrachten bij een uitgeverij en die geboren of woonachtig zijn in de provincie Noord-Brabant. Boeken die aan de in het reglement gestelde voorwaarden voldoen, kunnen tot uiterlijk 1 augustus aanstaande via een aanmeldingsformulier worden aangemeld bij LiBra. Het reglement, het aanmeldingsformulier en meer informatie over de Prijzen der Brabantse Letteren zijn te vinden op www.libralink.nl





LiBra, Literair Informatiepunt Brabant