Ingezonden persbericht


Rotterdam, 15 april 2008

////PERSBERICHT////

WAACS wint Red Dot designprijs met Pritt MyStyle

WAACS heeft voor het design van de nieuwe Pritt MyStyle correctieroller range een Red Dot Design Award 2008 gekregen. Eerder dit jaar won de succesvolle designstudio uit Rotterdam ook al een iF Award 2008 voor het ontwerp van de PUSH ACL kniebrace.

De Red Dot Design Award bestaat al sinds 1955 en is een van de grootste en meest gerenommeerde internationale ontwerpwedstrijden. De prijzen worden slechts toegekend aan creatieve, innovatieve, hoogwaardige producten. Uit meer dan 3.200 inzendingen verdeeld over 51 verschillende landen werd Pritt MyStyle door de internationale jury geselecteerd voor een Red Dot design award. De jury prees met name het innovatieve karakter, originaliteit en kwaliteit van het ontwerp.

In opdracht van Henkel in Düsseldorf ontwikkelde WAACS drie unieke, herkenbare, creatieve, betekenisvolle en fraaie correctierollers die verder gaan dan alleen 'form follows function'. Pritt is een vooraanstaand merk op het vlak van kantoorbenodigheden en correctie. Deze serie is een absolute noviteit in de wereld van correctierollers en zijn speciaal ontworpen om niet alleen kantoorgebruikers maar een veel bredere groep van consumenten aan te spreken.

Pritt MyStyle creëert persoonlijkheid, karakter en stijl door de gebruiker het gevoel van vrijheid en macht te geven doordat men elegante, subtiele verbeteringen kan aanbrengen in de analoge wereld.
Niet alleen wordt papier ineens interactief (analoge backspace), maar het geeft de plekken weer waar tekst is aangepast. Geen correcties, maar verbeteringen. Zo wordt het werk origineel werk en toont daarmee een zorgvuldige, weloverwogen schrijver. Pritt MyStyle geeft de vrijheid om overwegingen te maken, verbeteringen aan te brengen, creatief te zijn. Het geeft je karakter.

Alle drie de correctierollers zijn eenvoudig hervulbaar met dezelfde nieuwe utra compacte vulling, eveneens ontworpen door WAACS. Elk ontwerp heeft een eigen unieke look en feel: Portable Creativity (I-tool), Business Chic (D-lux) en Desktop Fun (B-fun). De I-Tool kan men invouwen zodat de vulling beschermd wordt tijdens reizen. Bij D-Lux is het elegante met het funtionele gecombineerd. B-Fun kan vrij bewegen op je bureau waardoor je dagelijkse routine met een vleugje fantasie wordt aangevuld.

De range MyStyle producten zal in de loop van 2008 in Europa op de markt komen en zal naar verwachting eind 2008 in de Benelux te koop zijn.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 23 juni 2008 in de Aalto Opera Theater in Essen Duitsland. Van 24 juni tot 27 juli zijn de winnende ontwerpen van 2008 te bekijken in het Red Dot Design Museum in Essen.

////EINDE BERICHT////

(einde van persbericht:

Ingezonden persbericht