Gemeente Amersfoort

Persbericht/uitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 134

datum: 17 juni 2008

Vathorst en Podium behalen als eerste in Amersfoort het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen.

Maandag 23 juni is een feestelijk moment voor bedrijventerrein Vathorst en kantorenpark Podium. Dan tekenen gemeente, brandweer, politie en de Ondernemersvereniging Vathorst de samenwerkingsovereenkomst voor het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B). Gekoppeld aan het tekenen van de overeenkomst ontvangen de partijen het certificaat van het Keurmerk. Voor Amersfoort is dit het eerste Keurmerk voor Bedrijventerreinen.

Met de overeenkomst spreken de partijen een Plan van Aanpak af, waarin actiepunten om te werken aan een schoon, heel en veilig bedrijventerrein. Voor Vathorst en Podium gaat de aandacht onder andere uit naar het vergroten van de veiligheidsbeleving, het aanpakken van zwerfafval en verlichting, parkeerbeleid en bewegwijzering. De basis voor het Plan van Aanpak vormde het onderzoek onder gebruikers van de werklocaties in Vathorst dat in april en mei van dit jaar is gehouden. Gevraagd werd naar hoe zij hun omgeving ervaren en waar zij verbeterpunten zien op het gebied van veiligheid.

Het feestelijk moment van de ondertekening van de overeenkomst en de uitreiking van de certificaten is voorafgaand aan de algemene ledenvergadering van de Ondernemersvereniging Vathorst. Deze vindt plaats op maandag 23 juni, om 18.00 uur in de Stadskamer in Vathorst. Namens de gemeente tekent Mirjam van 't Veld, wethouder Economische Zaken en wijkwethouder van Vathorst de overeenkomst.

KVO-B is een landelijk erkend initiatief dat niet alleen een keurmerk levert aan de bedrijventerreinen die het verdienen. Het is vooral een methode voor lokale ondernemers, gemeente en veiligheidsprofessionals (politie, beveiligers en brandweer) om structureel samen te werken voor veiligheid in de breedste zin van het woord.

In Amersfoort wordt al langer gewerkt met het keurmerk voor verschillende winkelcentra, zoals Emiclaer en Schothorst. Vathorst is het eerste bedrijventerrein. De Ondernemersvereniging Vathorst heeft zich, samen met de gemeente, ingezet om een Keurmerk Veilig Ondernemen te initiëren op Vathorst. MKB-Nederland begeleidt het proces en biedt kosteloos hulp aan door inzet van een procesbegeleider KVO-B.

De Amersfoortse aanpak van onveiligheid kenmerkt zich door samenwerking. Allerlei professionals spannen zich in voor een veilige stad: nu en in de toekomst. Maar ook inwoners, bedrijven en bezoekers dragen bij aan een veilige stad. Meer informatie over veilig Amersfoort is te vinden op www.amersfoort.nl/veilig.

Informatie:
De pers is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de ondertekening van de overeenkomst en de uitreiking van het certificaat, op:

Maandag 23 juni 2008, 17.45 - 18.45 uur, de Stadskamer (Bergenboulevard 15, Amersfoort).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Christien de Kanter, communicatieadviseur sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 06 21 59 67 64, email: ec.dekanter@amersfoort.nl.

Kijk voor meer informatie over KVO-B op www.kvo.mkb.nl.


---- --