Leefbaar Rotterdam


maandag, juni 23, 2008

Leefbaar Rotterdam wil einde subsidie Mohammed Cheppih

Leefbaar Rotterdamraadslid Anita Fähmel heeft schokkende feiten boven tafel gekregen over de vertaler van Tariq Ramadan en de oprichter van de Amsterdamse poldermoskee, Mohammed Cheppih.

De door Leefbaar Rotterdam al vele malen bekritiseerde professor Tariq Ramadan wordt nog steeds gedekt door dit college zonder dat duidelijk is wat deze professor voor de Rotterdammers gaat doen. Leefbaarraadslid Anita Fähmel: Ik wil nu eindelijk klip en klaar weten welke opdracht prof. Ramadan heeft gekregen en welke resultaten deze Islamprofessor, die het niet over een Islamprobleem wil hebben, gaat boeken.

Los van de twee ton belastingverspilling (salaris prof. Ramadan) waar Leefbaar Rotterdam zich al jaren druk over maakt, blijkt nu ook dat het circus Ramadan is uitgebreid met Mohammed Cheppih die als tolk met hem meereist en inmiddels landelijke bekendheid heeft gekregen als de bekeerde voorbeeld-moslim die in Amsterdam een poldermoskee wil stichten.

Cheppih was eigenaar van het Rotterdamse reisbureau Mekka Services. Hij heeft Rotterdammers voor 11.000 euro opgelicht en is veroordeeld tot terugbetaling. Vervolgens is Cheppih administratief geëmigreerd, waardoor hij ongrijpbaar is voor zijn schuldeisers. Zelf zegt hij dat hij in België woont, maar zelfs dat lijkt een dwaalspoor te zijn. Het geld is niet terug, het college had dit kunnen weten, maar gaat liever in zee met Cheppih dan op te komen voor Rotterdammers. Het gaat er om wat het college nu gaat doen, ook omdat er geruchten gaan dat de vertalingen niet kloppen.

Wil je weten met wie je in zee gaat, of niet?, aldus Anita Fähmel. Ik vind dit reden genoeg om per direct de banden met Cheppih en zijn organisaties te verbreken. Ik kom op voor de belangen van Rotterdamse burgers en daarom wil ik dat het college er op toeziet dat die 11.000 euro wordt terugbetaald.

Dhr Cheppih was beoogd leider van de Arabisch Europese Liga, de AEL, en veelvuldig spreker in de beruchte Al Fourkan-moskee in Eindhoven, die volgens de AIVD de stichting Al Ouaqf Al Islami herbergt. Deze stichting probeerde met Saoudisch geld de integratie van Moslimjongeren te frustreren. Cheppih was ook voorzitter van de Nederlandse tak van de Moslim Wereld Liga, een bolwerk van haatzaaiende radicale moslims.